Leveranstid 1-3 vardagar - Frakt 59 kr - Öppet köp 30 dagar

Äntligen sommar!

Äntligen sommar!

Nu har sommaren anlänt och vi njuter av blommande syren, smaragdgrön havssallat och krispiga blåstångsknoppar. Under sommaren kommer vi att delta i flera olika evenemang, bland annat i Kungsbacka kulturfestival och havsaktiviteter på naturum Fjärås Bräcka. Vi hoppas att få träffa dig där! Vi har precis fått in nya fantastiska blåmusslor i keramik från Hönö keramikstudio, en barnbok om sjöjungfrur, rosentvål och tångschampo från Smögen samt påfyllning av den populära tång- och sjöpungstonicen. 

Magnus och Marie Lenngren som har Lilla havsbutiken

Magnus och Marie som har Lilla havsbutiken

Träffa oss på Kungsbacka kulturfestival

På lördag den 17 juni är det dags för Kungsbacka kulturfestival och vi är i Badhusparken kl. 12-16. Årets tema är VATTEN – släck törsten med vackra fotografier av Kungsbackaån, måla stora konstverk själv i vatten och smaka på tång hos oss. Vi har med hela vårt sortiment av hållbar mat och hantverk från havet, plus färsk tång och strandfynd att känna och kika på. Ta med alla du känner och upplev tång och hav med oss!

Kungsbacka kulturfestival 2023
 

Erbjudande på tvålen "Tång & vildros" 

Har du provat de underbara tvålarna från Carl-Johan och Maria vid Smögens tvålbruk ännu? Alla deras tvålar är ekologiska och handgjorda samt innehåller sockertång som handplockas från havsviken vid Smögen. De har dessutom ljuvliga, milda dofter som granskott, lavendel, ringblomma och kaprifol! För varje såld tvål skänker Smögens Tvålbruk 5 kr till strandstädning i Bohuslän. Just nu blommar vresrosorna för fullt och det firar vi just nu med ett erbjudande på tvålen "Tång & vildros" för 80 kr (ord. pris 99 kr). Skriv in rabattkoden VILDROS i kassan, gäller till och med 25 juni. 

Tvålen "Tång & vildros" från Smögens tvålbruk i Lilla havsbutiken
Tvålen "Tång & ros" doftar fantastiskt av vildrosorna från Smögens klippor

Blåmusslan i keramik från Hönö

På Västkusten precis i Göteborgs älvmynning ligger Hönö. I havet och på stränderna runt Hönö finner du västkustens signum, blåmusslan. De här vackra skålarna är som konstverk i sig själva och andas hav och kust. De är också fantastiskt fina att fylla med godsaker och använda på fika- eller middagsbordet. De tål både ugn och diskmaskin. Nu har vi fått in dem också i storleken 15 cm - perfekt att ha som sillskålar på midsommarbordet!

Blåmussla keramikskål från Hönö i Lilla havsbutiken
Varje blåmusselskål är helt unik i färg och form, precis som de vilda blåmusslorna

Ny barnbok om sjöjungfru

Samtidigt som "Den lilla sjöjungfrun" nu har nypremiär på bio tar vi in den sagolika boken "Sjöjungfruns äventyr i Östersjön" i butiken! Den här vackra boken handlar om sjöjungfrun Athiraa, som är ute och simmar i Östersjön. Hon brukar alltid ta hand om allt levande i havet och är därför ute även idag, när hon plötsligt hör ett hemskt skri i fjärran. En stackars liten tumlare och sälkut behöver hennes hjälp då de är helt intrasslade i spöknät och plast! Tillsammans beger de sig på ett stort äventyr men möter många hinder. Kommer de att kunna hitta hem och rädda havet på samma gång?

Barnboken "Sjöjungfruns äventyr i Östersjön" i Lilla havsbutiken
Barnboken "Sjöjungfruns äventyr i Östersjön" 

I denna viktiga bok kan du lära dig om miljöproblemen i Östersjön såsom plast, spöknät och övergödning och många konkreta tips på vad vi alla kan göra för att värna om havet. Samtidigt är det en vacker bok fylld med spännande fakta och magi. 

Linda Ågren författare till Sjöjungfruns äventyr i Östersjön
Boken är skriven och illustrerad av Linda Ågren, Sveriges första professionella sjöjungfru

Tångschampo som löddrar fantastiskt

Vår nya sommarfavorit är det här underbara tångschampot som är baserat på ekologiska oljor och sockertång från havet utanför Smögen. Schampot har en mild doft av bergamott och kommer i en återanvändningsbar aluminiumdosa som är perfekt både hemma i duschen och på resan. Tidigare kunder som testat tångschampot har varit lyriska och beskrivit det så här: ”Löddrar fantastiskt”, ”Enkel att använda” och ”Resultatet är super” och vi håller med!

Tångschampo från Smögens tvålbruk i Lilla havsbutiken
Tångschampot med hårvårdande sockertång från Smögen

Glad sommar!

Vi på Lilla havsbutiken önskar dig en underbar sommar med mycket havsluft, sol och lugna dagar!

Bästa hälsningar, 
Marie och Magnus

Sågtång vid havet

Lämna en kommentar