Leverans 1-3 vardagar - Frakt 59 kr

Föredrag

Föredrag om tång och framtidens mat från havet

Vill ni anlita oss för att hålla ett föredrag om tång och framtidens mat från havet? Kontakta oss så hittar vi ett upplägg som passar er!



Framtidens mat finns i havet
(Fotograf: Sebastian Petersson, Hallands matgille)

Tema Tång och framtidens mat från havet

Kan man äta tång? Varför ska man göra det? Vad ska man tänka på när man plockar tång och hur använder man det i sin matlagning? Detta, och mycket mer, kommer marinbiolog Marie Lenngren att berätta om i sitt föredrag om tång och framtidens mat från havet. Du får tips på hur du kan använda hållbar mat från havet i din matlagning redan idag och testa några smakprover från havet.

Havet täcker 70% av jordens yta, men ändå kommer bara 6 % av vår mat från havet. Framöver kommer vi att behöva producera ännu mer mat än vi gör idag och det är akut att göra det på ett hållbart sätt. Det finns stor potential att odla hållbar mat i havet! I detta föredrag tar vi upp några exempel på hållbar mat från havet och stiger in i tångens, musslans och sjöpungens värld. Vi fascineras också av den mångfald av tångarter som finns i havet, hur viktig tången är i det marina ekosystemet och hur mycket vi människor kan använda tången till.

Vem håller i våra tångsafaris och föredrag?

Marie Lenngren visar tång
Marinbiolog Marie Lenngren på tångsafari

Jag som håller i våra events heter Marie Lenngren, är naturguide och marinbiolog specialiserad på tång. Jag har gett ut boken "Noriko på äventyr i tången" och driver företaget Noriko med tångevents, föredrag om framtidens mat och webbutiken Lilla havsbutiken. Jag arbetar också som naturvägledare vid naturum Fjärås Bräcka och  och brinner för att sprida kunskap och intresse för havet och för att få fler att våga äta tång. Läs gärna mer om oss som driver Lilla havsbutiken och våra visioner under sektionen Om oss! Jag ser verkligen fram emot att få träffa er och dyka in i tångens och havets fascinerande värld tillsammans!

Kostnad

Kostnaden per tillfälle (2 h) är 5000 kr exkl. moms. Resetillägg tillkommer. 

Smakprover

Om ni önskar tar vi gärna med smakprover på temat "En smak av hav"! Dessa inkluderar torkad sockertång, dulse och havssallat, tångdryck, havsknäcke, lakrits med havssallat och choklad med sockertång! Det brukar vara oerhört uppskattat bland deltagarna och väcka stor nyfikenhet. Läs gärna mer om våra smakprover på temat "En smak av hav" och kontakta oss för mer information.

Exempel på tidigare uppdrag

  • Tångsafari för Göteborgs naturhistoriska museum på Askimsbadet
  • Guidad tur och tångsafari på Årnäsudden för Länsstyrelsen i Halland
  • Föredrag om "Framtidens mat från havet", tångutställning och smakprover till Kattegatts kustvattenråd
  • Tångsafari på Näsbokrok naturreservat och Tjolöholm för naturum Fjärås Bräcka
  • Föredrag om tång och hållbar mat från havet för Naturskyddsföreningen Kungsbacka och naturum Fjärås Bräcka
  • Tångworkshop och föredrag om tång för Kungsbacka kommun på Kungsbacka live
  • Tångsafari för Region Halland
  • Tångsafari för Studieförbundet Vuxenskolan

 


Smakprover från havet passar bra i pausen på föredrag 


Vi brinner för att sprida kunskap om havet och att få fler att våga äta tång!
(Fotograf: Sebastian Petersson, Hallands matgille)