Leveranstid 2-4 vardagar - Frakt 59 kr - 30 dagars öppet köp

Blåmusslor av keramik

Vackra blåmusslor! 

Blåmussla keramikskål hos Lilla havsbutiken

Har du sett de fantastiska blåmusslorna av keramik från Hönö? Vi är så glada att få ha dem hos oss i Lilla havsbutiken.

Blåmusslor i blåmussla

Blåmusslan - västkustens signum

På Västkusten precis i Göteborgs älvmynning ligger Hönö. I havet och på stränderna runt Hönö finner du västkustens signum, blåmusslan. De här vackra skålarna är som konstverk i sig själva och andas hav och västkust. De är också fantastiskt fina att fylla med godsaker och använda på fika- eller middagsbordet.

Blåmussla skål i keramik med rosor

Varje blåmussla är handgjord och helt unik

Blåmusslorna tillverkas för hand på Hönö Keramikstudio. Varje blåmussla är unik och ingen är den andra lik. De är tillverkade i tåligt stengods och tål både ugn och diskmaskin. Glasyren lämpar sig för föremål som kommer i kontakt med livsmedel.

Blåmusselskålar i keramik från Hönö på Lilla havsbutiken

Det finns en alldeles speciell känsla i handgjord keramik. Du känner den i händerna, en taktil känsla som saknas i masstillverkad keramik. Det förekommer variationer i glasyr, form och färg, och varje skål har sitt unika uttryck. 

Blåmussla keramikskål från Hönö

Keramiker Malin Högberg

Malin Högberg på Hönö keramikstudio

De vackra blåmusslorna är skapade av Malin Högberg, som är keramiker och bildpedagog. Malin bor och verkar i Hönö keramikstudio på ön Hönö, strax utanför Göteborg. Hon hämtar inspiration till sitt keramiska skapande hämtar från havet och stränderna runt Hönö. Hennes kärlek till Västkusten syns tydligast i blåmusslorna, som blivit hennes signum.  

Beställ din egna, unika blåmussla här!

Blåmussla keramikskål med bär

 

1 kommentar

  • En mycket inspirerande presentation av blåmusselskålarna i keramik. Trevlig att få recept på den goda rätten Meule meuniére och sedan spara musselskalen och dekorera matbordet till påsk. Helst skulle man vilja pröva alla storlekarna av de vackra skålarna och fylla med goda saker som påskgodis, bär eller ägg.

    Karin

Lämna en kommentar