Leveranstid 2-4 vardagar - Frakt 59 kr - 30 dagars öppet köp

Blåmusslor - en kokbok för framtiden

Blåmusslor – En kokbok för framtiden

När jag fick syn på den här boken slog mitt hjärta en extra volt. Visst är tången min stora kärlek i havet, men blåmusslan gör den numera sällskap... Det tog ett tag för mig att våga laga mat på blåmusslor, men nu kan jag inte sluta. Blåmusslor är SÅ gott! Och som om inte den fabulöst goda smaken vore nog, så är blåmusslor dessutom bland det absolut nyttigaste och mest miljösmarta du kan äta. Med "Blåmusslor - en kokbok för framtiden" får du all inspiration som behövs för att komma igång eller finputsa din matlagning med blåmusslor!

Blåmusslor – En kokbok för framtiden i Lilla havsbutiken
Blåmusslor - en kokbok för framtiden

Musslor - supermat från havet

Musslor kallas ofta för supermat från havet eftersom de är väldigt nyttiga för oss människor. De är rika på bland annat protein, bra fetter som omega 3 och omega 6 samt näringsämnen som järn, kalcium, selen och zink. 

Odling av blåmusslor i Lilla havsbutiken
Nyskördade blåmusslor

En superb introduktion till blåmusslans värld

Med den här nyutgivna kokboken om blåmusslor från Ordfront förlag får du en superb introduktion till blåmusslans värld och massor av recept och inspiration till hur du kan laga mat med blåmusslor hemma. Testa - du kommer inte att bli besviken!

Laga mat med blåmusslor i kokbok i Lilla havsbutiken
Musslor med couscous och smaker från Marocko

Musslor - nyttiga, goda, prisvärda, enkla och miljövänliga

Musslor är nyttiga, goda, prisvärda, enkla och snabba att tillaga, de gifter sig med oändligt många smaker och bäst av allt – de är miljövänliga! Att odlade blåmusslor kan räknas in bland våra mest hållbara råvaror är en av många anledningar till att det behövs en kokbok om denna fina, proteinrika mollusk.

Kokbok om blåmusslor i Lilla havsbutiken
Linguine med musslor och glasört

Öka vår medvetenhet om hållbar mat från havet

Med den här inspirerande boken vill författaren Tintin André öka vår medvetenhet om hållbar mat från havet och inspirera fler att upptäcka musslor som både en närodlad delikatess och vardagsmat. Recepten tilllämpar tillagningsmetoder med inspiration från världens olika kök.

Recept med blåmusslor i kobok i Lilla havsbutiken
Turkiska ris- och örtfyllda musslor

Odling, förvaring och tillagning av musslor plus dryckesförslag

Boken går också igenom hur man förvarar och tillagar musslor och vilka drycker som passar till. Den ger vidare en bakgrund till hur musselätandet ser ut i Europa och hur musslor lever, utvecklas och odlas – till exempel i marina kolonilotter i Göteborg och Helsingborg.

Laga mat med blåmusslor i kokbok i Lilla havsbutiken
Musselröra på knäcke

Sagt om boken

"Musslor är inte bara goda utan också nyttiga, miljövänliga och billiga. Låt dig lockas med av nya smaker & härliga recept i Tintin Andrés första bok: Blåmusslor - En kokbok för framtiden." Sandra Palmqvist, Allers

Om författaren Tintin André

Tintin André har bott och arbetat i Frankrike, Italien, Belgien, Mexiko och Thailand och rest i många delar av världen, där hon har upptäckt hur många fantastiska sätt det finns att laga goda rätter av musslor. Hösten 2023 gav hon ut den efterlängtade boken "Blåmusslor – En kokbok för framtiden".

Tintin André författare till kokboken Blåmusslor

Varför är det bra för miljön att äta musslor?

När du äter musslor gör du inte bara en insats för din hälsa och dina smaklökar, utan också en stor insats för miljön!

Musslor minskar övergödningen och förbättrar kvaliteten på kustvattnet

Musslor äter växtplankton, som i sin tur tar upp näring från vattnet. Genom att äta odlade musslor bidrar du på så sätt till att minska övergödningen av våra kustvatten. När vi äter musslor kommer näringen, som till stor del kommer från aktiviteter på land, tillbaka till land och vi har skapat ett cirkulärt kretslopp. 

Miljöpåverkan minskar

Musslor har 10 gånger lägre miljöpåverkan än vete och 160 gånger lägre miljöpåverkan än svensk biff (läs gärna mer hos Musselfeed).

Blåmusslor - En kokbok för framtiden - i Lilla havsbutiken
Blåmusslor - en kokbok för framtiden

Beställ din egna kokbok om blåmusslor här!

 

Lämna en kommentar