Blåmusslor - en kokbok för framtiden
Blåmusslor – En kokbok för framtiden
Musslor - supermat från havet
Musslor kallas ofta för supermat från havet eftersom de är väldigt nyttiga för oss människor. De är rika på bland annat protein, bra fetter som omega 3 och omega 6 samt näringsämnen som järn, kalcium, selen och zink.
En superb introduktion till blåmusslans värld
Musslor - nyttiga, goda, prisvärda, enkla och miljövänliga
Musslor är nyttiga, goda, prisvärda, enkla och snabba att tillaga, de gifter sig med oändligt många smaker och bäst av allt – de är miljövänliga! Att odlade blåmusslor kan räknas in bland våra mest hållbara råvaror är en av många anledningar till att det behövs en kokbok om denna fina, proteinrika mollusk.
Linguine med musslor och glasört
Öka vår medvetenhet om hållbar mat från havet
Med den här inspirerande boken vill författaren Tintin André öka vår medvetenhet om hållbar mat från havet och inspirera fler att upptäcka musslor som både en närodlad delikatess och vardagsmat. Recepten tilllämpar tillagningsmetoder med inspiration från världens olika kök.
Turkiska ris- och örtfyllda musslor
Odling, förvaring och tillagning av musslor plus dryckesförslag
Boken går också igenom hur man förvarar och tillagar musslor och vilka drycker som passar till. Den ger vidare en bakgrund till hur musselätandet ser ut i Europa och hur musslor lever, utvecklas och odlas – till exempel i marina kolonilotter i Göteborg och Helsingborg.
Sagt om boken
"Musslor är inte bara goda utan också nyttiga, miljövänliga och billiga. Låt dig lockas med av nya smaker & härliga recept i Tintin Andrés första bok: Blåmusslor - En kokbok för framtiden." Sandra Palmqvist, Allers
Om författaren Tintin André
Tintin André har bott och arbetat i Frankrike, Italien, Belgien, Mexiko och Thailand och rest i många delar av världen, där hon har upptäckt hur många fantastiska sätt det finns att laga goda rätter av musslor. Hösten 2023 gav hon ut den efterlängtade boken "Blåmusslor – En kokbok för framtiden".
Varför är det bra för miljön att äta musslor?
När du äter musslor gör du inte bara en insats för din hälsa och dina smaklökar, utan också en stor insats för miljön!
Musslor minskar övergödningen och förbättrar kvaliteten på kustvattnet
Musslor äter växtplankton, som i sin tur tar upp näring från vattnet. Genom att äta odlade musslor bidrar du på så sätt till att minska övergödningen av våra kustvatten. När vi äter musslor kommer näringen, som till stor del kommer från aktiviteter på land, tillbaka till land och vi har skapat ett cirkulärt kretslopp.
Miljöpåverkan minskar
Musslor har 10 gånger lägre miljöpåverkan än vete och 160 gånger lägre miljöpåverkan än svensk biff (läs gärna mer hos Musselfeed).
Blåmusslor - en kokbok för framtiden
Beställ din egna kokbok om blåmusslor här!