Chokladbollar med umami
Dags för chokladbollar med smak av hav?
Recept till Chokladbollar med Ciona umamifond
Ingredienser
Gör så här
Smaklig måltid!
Vad är Ciona umami fond?
Ciona umami fond är en unik smakförstärkare gjord av 100 % koncentrat av Ciona intestinalis, helt utan tillsatser eller konserveringsmedel. Ändå har den lång hållbarhet på ca 2 år. Smaken är rik på umami och kokomi vilket ger maträtten en djupare och mer fyllig smak, samtidigt som den är neutral i sin egen smak.
Den förstärker utan att sätta egen prägel på maten och är en bra standardsmaksättare, i toppskiktet bland dom bästa buljongerna på marknaden.Smakeffekten kokumi är tydlig i fonden. En översättning av det japanska ordet koku kan vara mustig eller det engelska mouth filling. Kokumieffekten gör att enskilda smaker framhävs och att smaken dröjer sig kvar längre.
Vad kan jag använda Ciona umamifond till?
Du kan använda fonden i nästan all matlagning – till kött, fisk, fågel eller grönt. En matsked Ciona fond kan få en klassisk hamburgare att nå helt nya höjder.
Den är dryg i smaken och ger riklig sälta, så du behöver oftast inte tillsätta annat salt i din mat.
Köp din umamifond här!