Leverans 1-3 vardagar - Frakt 59 kr

Chokladbollar med umami

Dags för chokladbollar med smak av hav?

Om du gillar chokladbollar måste du testa det här receptet med Ciona umamifond
 

Recept till Chokladbollar med Ciona umamifond

Ingredienser

150 g smör
1,5 dl socker
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
4 dl havregryn

Gör så här

Rör ihop rumsvarmt smör och socker.
Rör i kakao, vaniljsocker, vatten, umamifond och havregryn.
Forma runda bollar och rulla dem i kokos.
Förvara i kylen eller frysen.
 

Smaklig måltid!

Tack till Pronofa för receptet!



Vad är Ciona umami fond?

Ciona umami fond är en unik smakförstärkare gjord av 100 % koncentrat av Ciona intestinalis, helt utan tillsatser eller konserveringsmedel. Ändå har den lång hållbarhet på ca 2 år. Smaken är rik på umami och kokomi vilket ger maträtten en djupare och mer fyllig smak, samtidigt som den är neutral i sin egen smak.

Den förstärker utan att sätta egen prägel på maten och är en bra standardsmaksättare, i toppskiktet bland dom bästa buljongerna på marknaden.Smakeffekten kokumi är tydlig i fonden. En översättning av det japanska ordet koku kan vara mustig eller det engelska mouth filling. Kokumieffekten gör att enskilda smaker framhävs och att smaken dröjer sig kvar längre.

Vad kan jag använda Ciona umamifond till?

Du kan använda fonden i nästan all matlagning – till kött, fisk, fågel eller grönt. En matsked Ciona fond kan få en klassisk hamburgare att nå helt nya höjder. 

Den är dryg i smaken och ger riklig sälta, så du behöver oftast inte tillsätta annat salt i din mat.

Köp din umamifond här!

 

Lämna en kommentar