Leveranstid 2-4 vardagar - Frakt 59 kr - 30 dagars öppet köp

Författarintervju med Annika Rockström

Bland de absolut vackraste böcker vi sett - så beskriver vi "Teckna och måla havets djur". Författaren, illustratören och pedagogen Annika Rockström har gjort detta mästerverk, som kommer att sprida skaparglädje och göra många barn lyckliga på julafton! 

Vi har redan köpt boken till oss själva och som julklappar till släkt och vänner. Min mamma, som är lärare och illustratör var helt lyrisk över den och utbrast "Fantastisk bok!" och"Jag vill börja måla havets djur på en gång!". Vi fick chansen att ställa några frågor till Annika om boken och hennes tankar kring den. 

Berätta kort om dig själv. Vem är du?
 
Jag heter Annika Rockström och jag bor i Brastad på västkusten. Jag skriver, tecknar och målar, mest om naturen och havet. Och jag tycker om att ha kurser och inspirera andra till att skapa.


 
Varför har du valt att göra den här boken och varför behövs den?
 
Jag ville göra boken ”Teckna och måla havets djur ” för att dela med mig av spännande fakta om djur i havet och visa enkla sätt att teckna och måla djuren. I boken finns också fakta om blyerts och akvarell tillsammans med tips om hur du enkelt kan komma igång.


 
Vad är det med havet och havets djur som fascinerar dig?
 
Jag älskar att vara vid havet och att bada. Och jag tycker att det finns så många vackra och spännande havsdjur, från pyttesmå plankton och små sjöhästar till stora blåvalar.
 
Har du något tips till barn som vill komma igång att rita och måla?
 
Ta dig tid att sitta och teckna och måla hemma, och kolla ifall det finns någon kompis som också gillar det så att ni kan sitta ihop.
 
Var inte rädd att prova nya sätt att teckna och måla. Testa egna och kompisars idéer, köp eller låna böcker för att få tips, gå en kurs om det finns någon i närheten av där du bor.
 
Se till att du har material du gillar, t ex en bra blyertspenna 2B, en pennvässare, sudd och enkelt skisspapper. Spara till bra akvarellfärger, penslar, papper, färgpennor eller be om att få det i present.

Vem ska jag ge den här boken i present?
 
Alla som är lite intresserade av och nyfikna på havets djur, och som vill ha mer kunskap och information om att teckna med blyerts och måla akvarell. Både barn och vuxna kan använda boken.

Flicka läser Teckna och måla havets djur
 
Har du något favoritdjur i havet och varför?
 
Jättesvår fråga! Jag har så många! När jag är ute på skapande skola –besök brukar vi fråga eleverna den här frågan och jag väljer själv ett havsdjur, lite olika från gång till gång. Sist blev det ett pyttelitet björndjur, Batillipes mirus, som klamrar sig fast på ett sandkorn med sina sugkoppsfötter för att inte ramla av. Jag skrev om det björndjuret i min tidigare bok, ”Lilla Havsboken”.
 
Skulle du vilja skriva någon mer bok och i så fall om vad?
 
Jag håller på med tre böcker just nu! En är en spännande kapitelbok för 6-9 år som ska heta ”Atlantresan”, en är en bilderbok för yngre barn om sångsvanar, och sen ska jag göra en uppföljare till ”Teckna och måla havets djur” som kommer att heta ”Teckna och måla luftens djur”.
 
Tusen tack Annika för dina fina svar och för att du gjort denna fantastiska bok!

Du kan beställa och läsa mer om boken "Teckna och måla havets djur" här!

 

Lämna en kommentar