Leverans 1-3 vardagar - Frakt 59 kr

Grahamsbullar med sockertång

Baka bröd med tång 


Grahamsbullar med tångpulver

Baka med tång

Jag älskar verkligen att baka, och sedan jag började baka med tång har en helt ny värld öppnat sig. Förra veckan berättade jag hur gott det blir med dulse i chokladkaka efter receptet på kladdkaka med dulse från Frida Ronge, och nu bara måste jag berätta hur fantastiskt det är med sockertång i bröddegen! Längst ner hittar du mitt favoritrecept på grahamsbullar med tångpulver av mald sockertång!

Mald sockertång i grahamsbullar


Nybakade grahamsbullar med sockertång

Jag har ett favoritrecept på grahamsbullar som jag provade att att ha 1 matsked tångpulver i. Tångpulver består av mald sockertång från Nordic SeaFarm, ekologiskt odlat i Kosterhavet.

Bröd med tång blir saftigare, nyttigare, mer mättande och jäser bättre 

Inte bara får det bröddegen att jäsa så mycket bättre, bullarna blir också otroligt mycket saftigare, nyttigare och mer mättande! Så otroligt gott med smör som får smälta på den varma bullen, och en len skiva ost på. Det godaste jag ätit på länge!


Tångpulvret ger fantastisk jäskraft

Recept på grahamsbullar med sockertång

Ingredienser:

50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 msk tångpulver (mald sockertång)
1 tsk salt
1,5 msk honung
8 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl
1 dl solrosfrön

Så här gör du:

1. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till fingervarmt (37 grader).
2. Smula ned jästen i en bunke och rör ut med lite av degspadet.
3. Tillsätt resten av degspadet, honung, salt, tångpulver, grahamsmjöl och 4 dl av vetemjölet.
4. Knåda eller kör i maskin i några minuter. Låt jäsa med bakduk ca 40-60 min.
5. Knåda degen på mjölat bord och dela i 20 delar. 
6. Rulla varje del till en rund bulle.
7. Lägg bakplåtspapper på två plåtar och sprid ut 10 bullar på varje.
8. Låt läsa under bakduk ca 30 min och sätt ugen på 225 grader (200 grader i varmluftsugn).
9. Grädda i mitten av ugnen runt 10 min.
10. Låt bullarna svalna under bakduk på ugnsgaller.
11. Njut med smör och ost!


Nybakade bullar är bland det godaste som finns!

 

Lämna en kommentar