Grahamsbullar med sockertång
Baka bröd med tång
Mald sockertång i grahamsbullar
Nybakade grahamsbullar med sockertång
Bröd med tång blir saftigare, nyttigare, mer mättande och jäser bättre
Tångpulvret ger fantastisk jäskraft
Recept på grahamsbullar med sockertång
Ingredienser:
50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 msk tångpulver (mald sockertång)
1 tsk salt
1,5 msk honung
8 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl
1 dl solrosfrön
Så här gör du:
1. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till fingervarmt (37 grader).
2. Smula ned jästen i en bunke och rör ut med lite av degspadet.
3. Tillsätt resten av degspadet, honung, salt, tångpulver, grahamsmjöl och 4 dl av vetemjölet.
4. Knåda eller kör i maskin i några minuter. Låt jäsa med bakduk ca 40-60 min.
5. Knåda degen på mjölat bord och dela i 20 delar.
6. Rulla varje del till en rund bulle.
7. Lägg bakplåtspapper på två plåtar och sprid ut 10 bullar på varje.
8. Låt läsa under bakduk ca 30 min och sätt ugen på 225 grader (200 grader i varmluftsugn).
9. Grädda i mitten av ugnen runt 10 min.
10. Låt bullarna svalna under bakduk på ugnsgaller.
11. Njut med smör och ost!
Nybakade bullar är bland det godaste som finns!