Leveranstid 1-3 vardagar - Frakt 59 kr - Öppet köp 30 dagar

Havsdoftande vårnyheter

Äntligen vår!

Trift vid havet
Strandtrift i blom vid havet

I år har våren verkligen tvekat men i skrivande stund blommar både magnolian och triften för fullt här i Halland. Den delikata rörhinnan bubblar i hällkaren och knöltången har massor av små späda skott som är fantastiskt goda att klippa av och äta. Nu vill vi berätta om några spännande havsdoftande nyheter som vi fått in, bland annat den himmelska sockertångsfudgen! Men först ett fint erbjudande på vår goda tonic!

Hav tonic med sockertång och sjöpungsfond
Bohuslänska Hav tonic med både sockertång och sjöpung

Erbjudande på tonic - 4 för 100 kr

Äntligen börjar det bli tid för vårens och sommarens alla festligheter. Vi har just nu ett erbjudande på våra burkar med vackra Hav tonic och populära Sjöpungstonic: 4 för 100 kr (ord. pris 29 kr/st). Det är samma innehåll men med två olika etiketter. Denna alkoholfria tonic är supergod att blanda med såväl fläderblomssaft som gin och innehåller både sockertång och sjöpung - allt hållbart odlat i Bohuslän. En riktig smaksensation och favorit hos många! 

Sjöpungstonic i Lilla havsbutiken
Sjöpungstonicen - världens första tonic med sjöpung!


Sockertångsfudge

Det här kan vara det godaste vi smakat - sockertångsfudge med svensk sockertång, havtorn och choklad! Kombination av sötman i fudgen, umamin och sältan från sockertången, det syrliga från havtornen och de himmelska tonerna av chokladen ger denna fudge en helt fantastiskt smak. Den hållbara sockertångsfudgen kommer i en vacker svartvit ask, inslagen med guldfärgade snören, med två påsar med fudgebitar i varje. En perfekt gå-bort-present till sommaren!

Sockertångsfudge med havtorn, sockertång och choklad i Lilla havsbutiken
Den ljuvliga sockertångsfudgen med havtorn, sockertång och choklad

 

Tvålask till tvålarna från Smögens tvålbruk

Nu har Carl-Johan och Maria vid Smögens tvålbruk tagit fram en elegant tvålask i plåt för att passa perfekt till deras ekologiska, handgjorda tvålar i fyrkantig form. Den pryds med en vacker etikett och är supersmart för den som vill ha tvålen med sig på resa, till stranden eller i träningsväskan. 

Tvålask i plåt från Smögens tvålbruk
Den eleganta tvålasken passar perfekt till hantverkstvålarna från Smögens tvålbruk

Nya barnböcker

Under våren har vi fått in flera nya böcker - den senaste är underbara "Havets kalsonger"! 

Sjöborren Biggan är arg! Arg över allt skräp som dom där upp slänger omkring sig. Det är så mycket skräp i havet att hon måste bo i en stinkande kalsong. En dag får Biggan nog. Hon ger sig av för att hitta sig ett nytt hem. Men oj, så svårt det visar sig att bli! Det är ju lika skräpigt överallt. Nu är det dags för Biggan och hennes vänner att ta i med hårdhandskarna!

Det här är en fantastiskt vacker bok med magiska illustrationer, mycket humor och ett viktigt miljöbudskap. Texten är på rim och griper tag i läsaren så att man verkligen dyker in i berättelsen.

Havets kalsonger barnbok om havet i Lilla havsbutiken
Barnboken "Havets kalsonger" med sagolika illustrationer, rim, humor och ett viktigt budskap

Kolla in alla våra havsdoftande nyheter här!

Träffa oss på Havets dag i Rönnäng 27 maj

Den 27 maj kl. 10-16 bjuder Rönnäng in till familjefest och firar Havets dag i Stansviks hamn. Evenemanget sträcker sig från Tjörnvarvet till kajen vid Astrid Fiskexport. Fiskeflottan välkomnar alla ombord på båtarna och det finnas möjlighet att köpa färsk fisk och skaldjur direkt vid relingen. Massor av aktiviteter för ung som gammal utlovas, så det finns något för alla. Vi från Lilla havsbutiken kommer också att vara på plats med stort sett hela vårt sortiment! 
Magnus Lenngren och Marie Lenngren i Lilla havsbutiken 
Magnus och Marie som driver Lilla havsbutiken

Glad vår!

Vi på Lilla havsbutiken önskar dig en härlig maj månad med massor av sol, frisk luft och vackra vårdagar!

Bästa hälsningar, 

Marie och Magnus

Trift blommar vid havet

Lämna en kommentar