Leverans 1-3 vardagar - Frakt 59:-

Intervju med författaren Linnea Sjögren

Har du sett den fantastiska boken "Plocka tång och strandväxter", som precis getts ut och som finns att köpa hos oss på Lilla havsbutiken?

I denna gedigna guide, skriven av Linnea Sjögren och Karolina Martinsson, får du lära dig allt om tång och strandväxter - hur du hittar, skördar och tillagar dem. Näringsinnehåll, smak, ekologi och massor av inspiration och underbara bilder gör att man blir sugen på att ge sig ut och skörda direkt! 

Vi har fått chansen att intervjua Linnea Sjögren - här får du reda på vilken hennes favortittångart är och vilka tångrecept hon inte kan leva utan...

Berätta kort om dig själv. Vem är du?
Jag heter Linnea Sjögren, bor i Grebbestad, har två vuxna döttrar och en hund (labradoodle). Jag jobbar på ett medicinskt bibliotek när jag inte håller på med mitt företag Catxalot AB.

Varför har du valt att göra den här boken och varför behövs den?
Jag har i många år fått frågan om en bok från besökare på mina tångkurser. Det har inte funnits en riktig bok med recept tidigare. Tången är alldeles för bra på många sätt för att inte ha en egen bok.

Vad är det som är så fantastiskt med just tång?
Det är gott, vackert, nyttigt och hållbart. Vi har fin tång här i Sverige och behöver egentligen inte importera från andra sidan Jorden.

Vilka reaktioner brukar du få när du berättar att du arbetar med tång?
Ofta så tycker de det är spännande och lite överraskande.

Vem ska jag ge den här boken i present?
De som är intresserade av mat, natur eller hälsa.

Vad tror du att dina läsare får för aha-upplevelser när de läser boken?
Boken innehåller allt man behöver veta för att börja plocka själv och laga mat. Många tips som kan ge aha.

Har du någon favorittångart och varför?
Egentligen inte. Men om jag måste välja en enda så säger jag fingertång för att den är så vacker och lever på de tuffaste platserna. Och så har den så fint tuggmotstånd.

Fingertång (illustration av Marie Lenngren)

Har du något favoritrecept i boken, som du inte kan leva utan?
Tångbrödet är alltid gott och användbart. Brynt smör med rörhinna är gudomligt. Svårt att välja…

Finns det något recept i boken som du rekommenderar nybörjare på matlagning med tång?
Kanske en vanlig sallad med kokta blad från blåstång. 

Skulle du vilja skriva någon mer bok och i så fall om vad?
Kanske en tångguide för barn.

Något mer du vill tillägga?
Kom ihåg att det inte finns nån farlig tång!

Linna Sjögren i intervju för Lilla havsbutiken

Tack Linnea för dina fina svar och för att du gjort den här fantastiska boken.

Läs mer om boken "Plocka tång och strandväxter" här!

Lämna en kommentar