Leveranstid 2-4 vardagar - Frakt 59 kr - 30 dagars öppet köp

Intervju med Ten Island seafarm

Intervju med Ten island seafarm

Vi är superglada över att ha sockertång från Ten island seafarm i Lilla havsbutiken! Den här fina tången från Öckerö är otroligt god och en riktigt delikatess med sin milda, mjuka men ändå kraftfulla smak av hav. I vår intervju berättar Cassandra Köbbel som driver Ten island seafarm om sin tångresa!


Cassandra och Dick som driver Ten island seafarm

Ten island seafarm - ett familjeföretag

Ten island seafarm är ett familjeföretag med starkt hållbarhetsfokus och drivs sedan 2020 av Cassandra Köbbel och Dick Andersson. De bor på Hälsö nära sina småskaliga tångodlingar, som ligger runt Öckerö.  Som tångbönder skördar de från paddleboard för hand och levererar den färska eller torkade skörden direkt till kund. Deras tång används också i den goda Hav tonic och Sjöpungstonic!

Hav tonic med sockertång
Hav tonic med sockertång från Ten island seafarm

Vi fick chansen att ställa några frågor till Cassandra:

Hur kom det sig att du började odla sockertång?

När Coronapandemin slog till och tid fanns tillgängligt så var det en dröm jag plötsligt hade tid att förverkliga. En otroligt lärorik, stundvis utmanande och kul resa.

När och hur blev du intresserad av tång?

När jag var barn! Min pappa var dykare och tog alltid upp en massa fynd ur havet och försökte lära mig allt på latin. Tångsorten köttblad som smakade stekt ägg minns jag klart. Sen var han även köksmästare och vi åt bara ekologisk mat. Allt jag har lärt mig om näring inom det har lett till ett nördigt intresse om hälsa & hållbarhet på flera plan. Där är tången helt fantastisk.

Cassandra Köbbel i intervju hos Lilla havsbutiken
Cassandra med sin närodlade sockertång

Varför heter det Ten island seafarm?

För att i Göteborgs norra skärgård finns det 10 öar. Våra tångodlingar ligger närmast Hälsö och Öckerö.

Vad betyder havet för dig?

Min far hade en passion för havet och det startade där. Jag trivs bäst vid och i havet, och det mesta från havet är som ett lyckopiller för mig.

Vilka är era hållbarhetstankar kring förpackningen?

Våra transparenta PET-burkar produceras inom EU, har korta optimerade transporter och går att återvinna som plast. PET som förpackningsmaterial har ett klimatavtryck vid framställning av förpackningarna som ligger på 253 g gram utsläpp av koldioxid. Återbruk är något vi förespråkar, så testa gärna det, burken håller tången säker från fukt från sin omgivning. Vi hade först en papperspåse, men vi vill undvika engångsmaterial och även vara säkra på att våran tång håller en hög kvalitet över tid. Skicka gärna dina tankar till tenislandseafarm@gmail.com - vi tar gärna emot tips när det gäller val av förpackning. 

Beställ din sockertång här!

Lämna en kommentar