Leveranstid 1-3 vardagar - Frakt 59 kr - Öppet köp 30 dagar

Laga mat med sockertång

Nu är skördetiden för sockertång här! För dig som vill prova på att laga mat med tång och utforska de fantastiska umamismakerna tipsar vi om vår favoritprodukt: torkad sockertång!

Sockertång hos Lilla havsbutiken

Kravmärkt och ekologiskt odlad sockertång

Den supergoda, söta och umamismakande sockertången förpackas i torkade flingor. Sockertången är Kravmärkt och ekologiskt odlad i det bohuslänska Kosterhavet. Tång är klimatsmart, gott, nyttigt och dessutom motverkar det övergödning - kan man hitta ett bättre livsmedel?

Sockertång hos Lilla havsbutiken

Bara fantasin sätter gränser

Torkad sockertång är en flexibel råvara som du kan använda i det allra mesta - bara fantasin sätter gränser! Den tillför nya smaker, näring och umami till såväl mustiga fiskgrytor som till bröd och chokladpraliner. Sockertången är perfekt som smaksättare i buljonger, soppor och såser eller att strössla över varma rätter.

Sockertång hos Lilla havsbutiken

Här hittar du goda recept med sockertång

Förutom att prova dig fram på egen hand kan du hitta supergoda recept med sockertång på Nordic seafarmCatxalot och Bohus Seaculture samt i den fina boken "Plocka tång & strandväxter av Linnea Sjögren & Karolina Martinsson.

Sockertång och receptbok hos Lilla havsbutiken

Sockertången från Nordic Seafarm

Förpackningarna vi säljer innehåller 100 % sockertång (Saccharina latissima) som är hållbart odlad på rep av Nordic Seafarm i svenska Kosterhavet, Bohuslän. Nordic SeaFarm är en av Europas ledande producenter av hållbart odlad tång och består av ett dedikerat gäng entusiaster som brinner för hållbar matutveckling, teknik och framtidens mat. 

Sockertång hos Lilla havsbutiken

Tång är havets superfood

Tång, stora alger i havet, kallas ofta för "superfood" på grund av att det är så nyttigt att äta. Tång innehåller få kalorier men är rika på vitaminer, mineraler, spårämnen, antioxidanter, proteiner och nyttiga fettsyror. Det innehåller också mycket kolhydrater, varav största delen är fibrer som kroppen inte tar upp och som har gynnsamma effekter i kroppen. Flera ämnen i tången påverkar också bakteriefloran i tarmen positivt och används i sjukvården för att behandla mag- och tarmproblem. 
 

Tång innehåller mycket naturligt jod och är därför en mycket god källa för att motverka jodbrist. Jod ingår i sköldkörtelhormoner som deltar i ämnesomsättningen. Vissa grupper är lite extra i riskzonen för jodbrist, t ex veganer och de som inte använder joderat salt. Eftersom alger innehåller så mycket naturligt jod ska man inte överkonsumera dem. Tång ska ses som en smaksättare och tillbehör. Gravida och ammande kvinnor rekommenderas att inte äta alger. Om du har problem med sköldkörteln ska du rådfråga en läkare innan du äter alger. 

Sockertång hos Lilla havsbutiken

Här kan du läsa mer och beställa din egen sockertång!

 

 

Lämna en kommentar