Leveranstid 1-3 vardagar - Frakt 59 kr - Öppet köp 30 dagar

Midsommar vid havet

Midsommar vid havet 

Visst säger tiden bara svisch så här års? Innan man vet ordet av så är det midsommar! Här vid havet blommar vildkaprifol, vildrosor, strandtrift, kvanne och skörbjuggsört längs de granitgrå klipporna. Det är varmt och mjukt att vandra barfota på sanden och riktigt skönt att doppa tårna i vattnet. 
 
Framöver händer massor av spännande - först av allt vill vi lyfta den härliga Tångfesten som vi är med och arrangerar på Skårs gård den 17 augusti - där hoppas vi verkligen att få träffa just dig! Vi vill också tipsa om spännande events vi är med på under Västerhavsveckan och det härliga upplevelsepaketet "Tång & skog". Sist men inte minst fortsätter vi vår följetong om oss som driver Lilla havsbutiken. I det här inlägget får du lära känna Marie lite bättre! 

Tångfest på Skårs gård 17 augusti

Vad händer när en marinbiolog, en tångbonde och en kökschef kommer samman?  Jo, det blir tångfest! Den 17 augusti 2024 skriver vi historia - då bjuder vi in till tidernas första och största Tångfest på Skårs gård! Hela dagen kommer vi att fira havet och tången, de stora algerna som lever i havet. Det kommer att bli en fantastisk dag i tångens tecken med utställare och marknad, spännande aktiviteter, gårdens gelato, god mat och härlig gemenskap! Gratis entré. Mer information finns här

Smakbara upplevelser - upplev Tång & Skog

 

Nu lanserar vi ett nytt upplevelsepaket som heter Tång & Skog! Dagen börjar med en inspirerande guidning vid havet om tång och ätbara växter med oss i Åsa. Därefter vandrar man från Skårs Gård till Äskhults By, där man får lunch, byguidning och fika. Sist men inte minst vandrar man tillbaka till Skårs gård, där man får en fantastisk 4-rätters middag med fördrinkfrån tång och skog. Just nu kan man boka detta paket den 29/6 på hemsidan för Skårs gård!

Events under Västerhavsveckan 3-11 augusti

Västerhavsveckan är en temavecka för havsmiljön i början av augusti. Följande events är vi med på: 
 
I år är vi med på invigningen i Strömstad lördagen den 3 augusti, där det sjuder av spännande aktiviteter med tema hav!
 
Söndagen den 4 augusti är vi på plats för den marina matmarknaden i Fjällbacka! Tång, musslor, sjöpung och annan hållbar mat från havet - här kommer vi att trivas som fisken i vattnet!
 
Under långhelgen 7-11 augusti kommer Marie att anordna ett fullspäckat program för Västerhavsveckan på naturum Fjärås Bräcka. Det blir tångsafari, föredrag, Filmfrukost med tångpopcorn, tångutställning, tipspromenad, pyssel och besök av bl a författare, Naturskyddsföreningen och Kattegatts kustvattenråd! Spana in programmet och boka plats på Filmfrukosten och tångsafarin på naturums hemsida.
 

Nyheter i butiken

Vi har fått in många spännande nyheter på sistone, bland annat nya vackra keramikskålar i form av blåmusslorproteinbars med 20 % alger, torkad rörhinna som av kockar kallas för "havets tryffel" och en bakmix för fröknäcke med fem sorters tång.

Marie - marinbiologen med passion för tång

Jag som skriver våra nyhetsbrev är Marie. Jag är marinbiolog och har en passion för havets ekologi, djurens beteende och så tång så klart! Jag började läsa min biologiutbildning i Lund, åkte sedan på ett utbytesår till University of East Anglia i England och avslutade sedan min master i marin ekologi vid Göteborgs universitet. Jag älskar att testa nya saker och vill gärna välja det svåra framför det enkla.... Så valet av examensarbete föll på den gåtfulla lilla masken Xenoturbella, som jag studerade beteendet på i 20 magiskt underbara veckor på Kristinebergs marina forskningsstation i Lysekil.

Jag har många gånger drömt om att forska, men tycker också väldigt mycket om att jobba med människor, personlig utveckling och pedagogik. Jag har jobbat som studievägledare vid Göteborgs universitet, framförallt med utbytesstudenter i biologi, naturvägledare vid naturum Fjärås Bräcka, författare till boken ”Noriko på äventyr i tången” och som grundare till vårt företag Noriko. Innan jag slog mig ner på västkusten reste jag runt mycket i världen, läste alla språk jag kunde och jobbade bland annat på varuhuset Harrod’s i London. Utöver hållbarhet, djur och natur brinner jag också för barn med särskilda behov, latinska språk, bakning och hundar.Varje dag försöker jag komma ut på en havspromenad med vår hund Harry och varje gång jag kommer ned till havet påminns jag om varför vi startade Lilla havsbutiken. När jag låter blicken följa horisonten kan drömmarna sväva fritt. Andningen saktar ner och livet blir liksom här och nu. Det är hisnande att tänka på alla djur och andra små spännande organismer som lever däri, och vi människor har ett stort ansvar att ta hand om dem. Min stora passion i marinbiologin är alger och de djur som lever bland dem. När jag får vandra längs stranden och plocka tång är lyckan total!

Glad midsommar!

Vi önskar dig en glad, kaprifoldoftande midsommar från den halländska sandstranden,
Marie och Magnus på Lilla havsbutiken

Lämna en kommentar