Recept på fröknäcke med tång och umamifond
Recept på fröknäcke med tång och umamifond
Sugen på att baka med tång och umamifond?
Låt dig inspireras av detta härliga recept från Anna-Lena Qvist, som var och handlade sockertång, umamifond och andra fina havsprodukter hos oss i sommar! Sockertången och umamifonden ger knäcket både sälta, umami och förstärkning av andra smaker!
Fröknäcke med sockertång och umamifond
Ingredienser:
0,5 dl linfrö
0,5 tsk havssalt
2 dl solrosfrön
0,5 dl chiafrön
1,5 dl pumpafrön
1,5 msk fiberhusk
1 dl pulver av sockertång
0,5 dl psylliumfrön
1 tsk Ciona umamifond
Gör så här:
❤ Blanda ingredienserna i en bunke
❤ Häll över 5 dl kokande vatten, låt svälla 10 min
❤ Platta ut på plåt mellan bakplåtspapper
❤ Strö flingsalt över
❤ Skåra
❤ Grädda i 1 h o 10 min i 160 grader, långt ner i ugnen (håll koll det sista så det inte bränns, lägg ev över bakplåtspapper eller en plåt)
❤ Låt svalna
Lycka till!
Färsk sockertång lyser gyllene som bärnsten i solen