Recept på musselbröd
Recept på musselbröd
Idag fick vi ett fantastiskt recept på musselbröd med musselpulver från Musselfeed. Helgen är räddad!
Detta är ett bröd som du snabbt blandar ihop och som är svårt att misslyckas med. Resultatet är ett fantastiskt gott mörkt bröd som passar till frukost eller varför inte till en sillmacka eller som tillbehör på skaldjursbuffén. Receptet blir en rätt stor mängd bröd, skiva hälften tunt och torka i ugnen på 150°C till supergoda knäckebröd.
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 70 min
Ingredienser:
- 7 dl Rågsikt
- 2,5 dl Dinkelmjöl, fullkorn
- 2,5 dl Grovt rågmjöl
- 3,5 dl Havregryn
- 1,5 dl Musselpulver
- 2 dl Linfrö
- 1 dl Solrosfrö
- 2 tsk Salt
- 4 tsk Bikarbonat
- 1 dl Frysta Lingon
- 1 l Filmjölk
- 2 dl Mörk sirap
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 180°C.
- Blanda ihop all de torra ingredienserna i en stor bunke.
- Tillsätt filmjölk, sirap och lingon. Blanda ihop allt ordentligt.
- Smörj en form, ca 20x30cm, med matolja. Klicka ut degen i formen och jämna till ytan.
- Baka brödet i ca 70min, eller tills kärntemperaturen är 94°C.
- Tag ut, låt svalna något innan du försöker vända upp det ur formen. Låt brödet svalna helt innan du skivar upp det tunt till ev. knäckebröd.