Recept på Tång- och musselkrydda
Gör din egna tång- och musselkrydda!
Du svänger snabbt ihop denna magiska kryddblandning med musslor och tång från västkusten. Den innehåller även sumac, en djupröd krydda gjord på torkade och krossade bär från sumacbusken som ger god syrlighet och som du hittar i de flesta mataffärer.

Ingredienser:
3 msk musselpulver
3 msk rörhinna
2 msk torkad dill
1,5 msk torkad persilja
1,5 msk torkad gräslök
1,5 msk sumac
2 msk salt
Så här gör du tång- och musselkrydda
Blanda alla ingredienserna i en mortel, eller mixa försiktigt/snabbt i en matberedare eller mixer. Förvara i en burk med lufttätt lock. Strö kryddan över fisk, grönsaker eller snacks. Supergott även på popcorn!
Musslor ger friska hav, hållbarhet, hälsa och god smak
Receptet kommer från bohuslänska Musselfeed som delar vår passion för musslor, friska hav, hållbarhet, hälsa och god smak. Vi har precis fått in påfyllning av deras fantastiska musselpulver till butiken, redo att skapa magi i köket!
Rörhinnan en delikat hälsoboost
Rörhinna är en delikat grön tångart, även kallas tarmtång eller tarmalg, med utsökt, nötig och mild smak av hav, fisk och skaldjur. När den friteras smakar den som vit tryffel och passar utmärkt att linda runt till exempel fisk.
Rörhinna är en näringsrik grönalg som med sin delikata smak och mångsidighet kan användas på mängder av sätt i matlagningen. Den är rik på mineraler, vitaminer, antioxidanter, nyttiga fetter och unika fibrer som gynnar tarmfloran.