Leveranstid 2-4 vardagar - Frakt 59 kr - 30 dagars öppet köp

Sensommar vid havet

Sensommar vid havet

Vilken fantastisk sommar vi haft! Så här många gånger tror jag aldrig vi badat någon sommar. Vi har varit på tångsafari och hittat allt ifrån knöltång, tarmtång och sockertång till sågtång och blåstång. På stranden har vi hittat ätliga växter som skörbjuggsört och strandkål. I vattnet har vi fått hälsa på nyfikna havsnålar, tångmärlor och tånggråsuggor.

Havet och klipporna hos Lilla havsbutiken

Underbara sensommar

Nu är vi strax på väg in i september och fortfarande är sommaren här. Ta chansen och åk ned till havet på vardagskvällarna efter skolan eller jobbet, låt solens strålar glittra över havet och tankarna komma till ro. 

Solnedgång vid havet hos Lilla havsbutiken

Nyponen är mogna

Nu är det säsong för att plocka nypon! Varför inte göra din egen nyponsoppa i helgen? Här finner du recept på nyponsoppa!

Nypon på kvällspromenaden vid Lilla havsbutiken

De vackra sanddynerna

De skira, ljusa axen mot den klarblå himlen lyser upp sanddynerna på den halländska västkusten, och gör oss sugna på att ta med akvarellfärgerna och en målarduk nästa kväll.

Vass i sanddynerna hos Lilla havsbutiken

Lämna ditt avtryck i sanden

Ett av mina favoritcitat är "Do not follow where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail" (Ralph Waldo Emerson). Att sitta på sandstranden i den ljumma sensommarkvällen och låta blicken svepa över avtrycken som människor, djur och vind lämnat i sanden gör att tanken lyfter.

 

Sandstranden hos Lilla havsbutiken

Glad sensommar

Hoppas att du får en underbar sensommar och härlig start på hösten!

Bästa hälsningar Marie, Lilla havsbutiken

 

Lämna en kommentar