Leveranstid 2-4 vardagar - Frakt 59 kr - 30 dagars öppet köp

Julklappstips

Lilla havsbutikens bästa julklappstips

Dags att inhandla årets julklappar? Hos oss på Lilla havsbutiken hittar du de mest uppskattade julklapparna som dessutom andas hållbarhet, hantverk och hav! På den här sidan ger vi våra bästa tips på paket som passar ihop och ger julklappar med pricken över i:et.

"Det farliga djupet" och pepparkaksform i form av en torsk

Först ut under granen är det spännande havsäventyret "Det farliga djupet" där du som läsare bestämmer hur det ska gå för torsken - huvudpersonen i dramat. På paketet binder du fast en oemotståndlig pepparkaksform i form av en torsk. Perfekt för det havsintresserade barnet. Här hittar du boken och kakformen i form av en torsk!

Julklappstips hos Lilla havsbutiken Det farliga djupet

"Teckna och måla havets djur" och pepparkaksformar som havsdjur

Här är den perfekta julklappen för barn, ungdomar och vuxna som älskar havet och att skapa. Annika Rockströms vackra och inspirerande bok "Teckna och måla havets djur" samt pepparkaksformar med djur du lär dig måla i boken. Här hittar du boken och kakformar som val, haj och säl!

 Julklappstips barnbok Lilla havsbutiken

Tångguiden med tångsalt och tångtvål

Kan det bli mer tång i en och samma klapp? Här har vi det ultimata startkitet för den tångintresserade: Tångguiden, Tångkullans delikata tångsalt och kallbadstvålen med tång från Smögens tvålbruk. Här hittar du guiden, tångsaltet och tvålen!

Julklappstips Tångguiden Lilla havsbutiken

"Noriko på äventyr i tången" med fikabricka, tångtvål och pepparkaksform

Drömjulklappen för barnet som älskar att utforska havet och stranden: boken "Noriko på äventyr i tången" och en superanvändbar bricka perfekt för mellanmål och fika. Boken är också trevlig att kombinera med en tångtvål med pepparkaksdoft och en pepparkaksform i form av en säl, inte helt olik Noriko :-) Här hittar du bokenbrickan, tvålen och sälformen!

Julklappstips Noriko hos Lilla havsbutiken

 

 

 

 

 

"Plocka tång & strandväxter" med tångsalt och tångtvål med kaffedoft

Känner du någon som är intresserad av hälsa, mat och natur? Då är detta den ultimata julklappen! Tång är framtidens mat - gott, hälsosamt och klimatsmart. I den här klappen hittar du den splitternya, inspirerande boken "Plocka tång & strandväxter" tillsammans med Tångkullans delikata tångsalt och den underbara tvålen "Tång & Kaffe" från Smögens tvålbruk. Här hittar du boken, tångsaltet och tångtvålen!

Kaffebricka och pepparkaksformar med havsmotiv

Konstnären Ingmari Åkerman har inspirerats av havet och skapat vackra brickor med åtta olika havsmotiv. De här brickorna har vi använt i många år och de ser fortfarande ut som nya. Perfekta julklappen till den som tycker om att fika och ta med mellanmål till en mysig plats. Här hittar du havsbrickorna och pepparkaksformarna!

Julklappstips havsbricka och formar
 

Till julfantasten: Juldoftande tångtvålar 

Känner du någon som är helt galen i julen? Då är ett paket med de här jultvålarna det givna valet! "Julbadet" med doft av pepparkaka och "Julgåvan" med tång, rökelse och myrra sprider julstämning och glädje. Du finner de juldoftande tångtvålarna Julbadet och Julgåvan här!

Den vackra tångbrickan med väldoftande tångtvålar

Här är Norikos stora stolthet - den runda tångbrickan! På brickan ser du några av de vanligaste tångarterna du finner på västkusten. Den är helt underbar att duka med fika för två eller fler! Tillsammans med tvålarna "Tång & Trädgård" och "Tång & granskott" blir den en drömjulklapp. Du hittar den runda tångbrickan samt tångtvålarna "Tång & Trädgård" och "Tång & granskott" här!

Julklappstips vuxen tångbricka med tångtvålar Lillahavsbutiken

Dekorera din julklapp

Vi hoppas att du hittat inspiration till årets julklappar bland tipsen ovan och att du snart kan få luta dig tillbaka i favoritfåtöljen och insupa julefriden. När det är dags att slå in klapparna kan vi tipsa om ett litet knep som gör din julkapp extra fin - knyt fast en pepparkaksform med ett fint snöre! Här har vi knutit fast den söta sjöhästformen vid ett paket med två tångtvålar. Alla pepparkaksformar hittar du här!

Julklapp dekorerad med en pepparkaksform sjöhäst hos Lilla havsbutiken

Vi önskar dig en riktigt fin adventstid med frid och ljus!