Leveranstid 1-3 vardagar - Frakt 59:-

12 st
30 min

Amerikanska tångpannkakor

Finns det något bättre än nygräddade pannkakor ute i naturen? Här delar vi med oss av vårt favoritrecept på amerikanska pannkakor som får smak av umami och hav med hjälp av bohuslänsk sockertång. Vi brukar röra ihop smeten hemma och grädda dem på muurikka vid havet, men det går så klart lika bra att grädda dem i stekpanna eller plättjärn. Tillbehör kan varieras i det oändliga! Vi brukar toppa dem med tångmarmelad, fingertångskrydda och smör- och kanelstekta äppelbitar. Dekorera gärna med nyplockad strandtrift och strandglim!

Ingredienser

  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl dinkelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 msk strösocker
  • 1 msk tångpulver av sockertång
  • 1 krm salt
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 2 dl rivet äpple
  • 2 msk smält smör
  • smör till stekning
  • Till servering: fingertångskrydda, tångmarmelad eller äppelbitar stekta i smör och kanel.

Instruktioner

  1. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Vispa ner mjölk och därefter ägg, äpple och ev smält smör. Om du steker på muurikka behövs oftast inte smält smör i smeten.
  3. Stek pannkakorna i smör.
  4. Servera med tångkryddor, smörstekta äppelbitar och kanel eller tångmarmelad.

Produkter för detta recept

Fingertångskrydda
Fikon & tång marmelad

Författare: Magnus Lenngren, Lilla havsbutiken

Taggar: Sockertång,Tång