Leveranstid 1-3 vardagar - Frakt 59 kr

Grahamsbullar med sockertång

Att baka med tångpulver är fantastiskt. Inte bara får det bröddegen att jäsa så mycket bättre, bullarna blir också otroligt mycket saftigare, nyttigare och mer mättande! Det är otroligt gott med smör som får smälta på den varma bullen, och en len skiva ost på. Perfekt för helgfikat!

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 msk tångpulver (mald sockertång)
  • 1 tsk salt
  • 1,5 msk honung
  • 7-8 dl grahamsmjöl
  • 5 dl vetemjöl special
  • 0,5 dl solrosfrön

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till fingervarmt (37 grader).
  2. Smula ned jästen i en bunke och rör ut med lite av degspadet.
  3. Tillsätt resten av degspadet, honung, salt, tångpulver, grahamsmjöl, solrosfrön och 4 dl av vetemjölet.
  4. Knåda eller kör i maskin i några minuter. Låt jäsa med bakduk ca 40-60 min.
  5. Knåda degen på mjölat bord och dela i 20 delar.
  6. Rulla varje del till en rund bulle.
  7. Lägg bakplåtspapper på två plåtar och sprid ut 10 bullar på varje.
  8. Låt läsa under bakduk ca 30 min och sätt ugen på 225 grader (200 grader i varmluftsugn).
  9. Grädda i mitten av ugnen runt 10 min.
  10. Låt bullarna svalna under bakduk på ugnsgaller.
  11. Njut med smör och ost!

Produkter för detta recept

Författare: Marie Lenngren

Taggar: Tång,Sockertång