Granola med sockertång
Här delar vi vårt egna bästa granolarecept, som vi gör varje vecka! Det går fort att slänga ihop och lyser verkligen upp frukostarna ovanpå naturell youghurt! Sockertången tillför egen smak, umami, mineraler och andra nyttigheter samt lyfter andra smaker i granolan. Man kan välja vilka nötter man vill och man kan också lägga till tranbär, solrosfrön, mer fibrer och andra kryddor som lite kardemumma.
Ingredienser
- 1 dl nötter och mandel
- 4 dl havregryn
- 1 dl riven kokos
- 1 dl koncentrerad äpplejuice
- 1/2 dl honung
- 1 msk raps/solrosolja
- 1 msk kanel
- 1 dl russin
- 1/2 dl pumpakärnor
- 1/2 dl hela linfrön
- 2 tsk mald sockertång
Instruktioner
- Sätt ugnen på 170°C.
- Hacka nötterna grovt.
- Blanda havregryn, kanel, kokos och nötter i en stor bunke.
- Ringla en blandning av äppeljuice, olja och honung ner i bunken och blanda väl.
- Fördela på en plåt med bakplåtspapper och pudra sockertångspulver jämnt över blandningen genom att lägga tångpulvret i en sil/tekula.
- Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter. Rör om vid två tillfällen.
- Ta ut plåten och låt svalna.
- Rör ner russin, linfrön och pumpakärnor.
- Förvara i en burk med tättslutande lock och njut med naturell youghurt.