Leverans 1-3 vardagar - Frakt 59:-

10 st
30 min

Pannkakor med sockertång

Pannkakor är en favorit hos både stora och små. Med tångpulver i pannkakssmeten blir pannkakorna magiskt goda! Dessutom får de en boost av mineraler och andra nyttigheter.

Ingredienser

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl (kan ersättas med vetemjöl)
  • 1/4 tsk salt
  • 2 tsk torkad finmald sockertång
  • 6 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 50 g smör
  • Till servering: grädde och sylt

Instruktioner

  1. Blanda salt, tångpulver och mjöl i en stor bunke.
  2. Tillsätt ungefär hälften av mjölken och vispa till en jämn smet.
  3. Tillsätt resten av mjölken och vispa sedan i äggen.
  4. Smält hälften av smöret och rör ner i smeten.
  5. Låt gärna smeten stå 10 min.
  6. Hetta upp en stekpanna och häll i lite smör.
  7. Rör runt i smeten då och då, tillsätt ca 3/4 dl smet till pannan.
  8. Stek tills ytan är stel och matt, och vänd därefter på pannkakan.
  9. Grädda tills pannkakan fått en ljust gyllene färg.
  10. Servera med vispgrädde och sylt, eller mat.

Produkter för detta recept

Författare: Magnus Lenngren, Lilla havsbutiken

Taggar: Sockertång,Tång