Pannkakor med sockertång
Pannkakor är en favorit hos både stora och små. Med tångpulver i pannkakssmeten blir pannkakorna magiskt goda! Dessutom får de en boost av mineraler och andra nyttigheter.
Ingredienser
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl (kan ersättas med vetemjöl)
- 1/4 tsk salt
- 2 tsk torkad finmald sockertång
- 6 dl mjölk
- 4 ägg
- 50 g smör
- Till servering: grädde och sylt
Instruktioner
- Blanda salt, tångpulver och mjöl i en stor bunke.
- Tillsätt ungefär hälften av mjölken och vispa till en jämn smet.
- Tillsätt resten av mjölken och vispa sedan i äggen.
- Smält hälften av smöret och rör ner i smeten.
- Låt gärna smeten stå 10 min.
- Hetta upp en stekpanna och häll i lite smör.
- Rör runt i smeten då och då, tillsätt ca 3/4 dl smet till pannan.
- Stek tills ytan är stel och matt, och vänd därefter på pannkakan.
- Grädda tills pannkakan fått en ljust gyllene färg.
- Servera med vispgrädde och sylt, eller mat.