Rågbröd med tång
Det här brödet behöver ingen jästid, du rör snabbt ihop ingredienserna och skjutsar in det i två bakformar i ugnen! Receptet till det här delikata rågbrödet med tång kommer från Karin "Tångräkan" Moen, som är en fena både på tång och matlagning.
Ingredienser
- 5 dl vetemjöl
- 3,25 dl rågsikt
- 2,5 dl grahamsmjöl
- 0,75 dl vetekli
- 2,5 dl rågkross
- 1,5 dl solrosfrön
- 2,5 tsk salt
- 3,5 tsk bikarbonat
- 1,5 msk honung
- 8 msk torkad sockertång i flingor
- 1 l filmjölk
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 175 grader.
- Blanda alla ingredienser i en bunke.
- Häll i 2 smorda formar.
- Grädda i ugnen på 175 grader i 90 min.
- Låt brödet svalna på galler.