Leverans 1-3 vardagar - Frakt 59:-

2 bröd
100 min

Rågbröd med tång

Det här brödet behöver ingen jästid, du rör snabbt ihop ingredienserna och skjutsar in det i två bakformar i ugnen! Receptet till det här delikata rågbrödet med tång kommer från Karin "Tångräkan" Moen, som är en fena både på tång och matlagning.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 3,25 dl rågsikt
  • 2,5 dl grahamsmjöl
  • 0,75 dl vetekli
  • 2,5 dl rågkross
  • 1,5 dl solrosfrön
  • 2,5 tsk salt
  • 3,5 tsk bikarbonat
  • 1,5 msk honung
  • 8 msk torkad sockertång i flingor
  • 1 l filmjölk

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla ingredienser i en bunke.
  3. Häll i 2 smorda formar.
  4. Grädda i ugnen på 175 grader i 90 min.
  5. Låt brödet svalna på galler.

Produkter för detta recept

Författare: Tångräkan

Taggar: Tång,Sockertång