Leverans 1-3 vardagar - Frakt 59:-

4 baguetter
2 h

Baguetter med tång

Inget slår hembakade, franska baguetter! Här har vi inspirerats av ett klassiskt baguetterecept från Ica och gjort baguetterna ännu saftigare, godare, nyttigare och mer mättande med hjälp av havre och tång. De är jättegoda både att äta som smörgås med smör, ost och sallad, att doppa i olivolja och att ha till soppa.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 3 dl havregryn
  • 0,5 msk salt
  • 1 msk tångpulver (havssallat eller sockertång)
  • 3 msk olivolja
  • ca 12 dl vetemjöl special (ca 720 g)

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°C och häll i bunken. Rör ut jästen och tillsätt havregrynen. Låt svälla i ca 10 min.
  2. Tillsätt salt, tångpulver, olivolja och det mesta av mjölet. Knåda degen för hand ca 10 minuter eller i bakmaskin 5 minuter.
  3. Låt degen jäsa under bakduk runt 1 timme.
  4. Häll ut degen på en mjölad bänk men knåda den inte. Dela den i 4 delar och forma avlånga baguetter och vrid dem. Lägg baguetterna på en baguetteplåt eller vanlig plåt med bakplåtspapper. Pudra över lite tångpulver. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 250°C.
  6. Sätt in en ugnsform med ca 2 dl vatten i botten på ugnen. Grädda bröden i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  7. Låt baguetterna svalna på galler utan duk.

Produkter för detta recept

Tångpulver av havssallat

Författare: Marie Lenngren, Lilla havsbutiken

Taggar: Sockertång,Tång,Havssallat