Leverans 1-3 vardagar - Frakt 59:-

Ugnsbakad lax med tångpesto

En uppdaterad version av en klassiska vardagsrätt där tången lyfter fram en ytterligare dimension av umami- och havssmak som passar bra med fisken. Tången bidrar även med naturliga vitaminer och mineraler som ger denna version en ytterligare näringsboost.

Ingredienser

  • 500 g lax, antingen färsk eller fryst (fungerar även med vit fisk som torsk eller långa)
  • 1 dl solrosfrön
  • En liten påse bladspenat
  • Ett halvt knippe gräslök
  • 0,5 dl god olivolja
  • En liten bit parmesan
  • En citron Salt & peppar
  • 2 msk torkad sockertång (lägg i blöt ca 5 min innan du använder den)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dela laxen i lagom portionsbitar.
  3. Rosta 1 dl solrosfrö i stekpanna.
  4. Mixa hälften de rostade solrosfrön, spenaten, tången, vitlöken, olivoljan, parmesan, gräslök, skalen och juicen från en halv citron.
  5. Smaka av med salt och citron.
  6. Bred ut blandningen över laxen så att den täcks ordentligt.
  7. Strö resten av de rostade solrosfrön över fisken och fyllningen.
  8. Salta och peppra. Tillaga laxen 20 min i mitten på ugnen eller tills innertemperaturen är 48 grader.
  9. Servera fisken med nykokt eller ugnsrostad potatis, mer örter och en grönsallad.

Produkter för detta recept

Sockertång från Kosterhavet
Sockertång från Halland

Författare: Nordic SeaFarm

Taggar: Sockertång,Tång