Leveranstid 2-4 vardagar - Frakt 59 kr - 30 dagars öppet köp

Advent med havstema

Advent som doftar hav

Nu är det bara två veckor till första advent och vi är redo! Vi förbereder för fullt inför de julmarknader vi ska vara med på i Tostared, Åsa och Kungshamn (se mer information längre ner).

I veckan kom paket efter paket med nya pepparkaksformar med havstema, tångtvålar, umamifond, musselpulver, hundgodis med musslor och Hav tonic. Men det bästa av allt var kanske det vi var och hämtade på Getterön i söndags: julgransnäring med tång!

Julgransnäring

Nu är barrande, vissna granar ett minne blott. Rosita och Jakob på Warbergs tångbruk testade i julas att ge en slurk av växtnäringen med sågtång i julgransfoten till deras slokande gran. Vips kom den till liv! Nu har de skapat dessa bedårande söta små flaskor med julgransnäring, perfekta att ge bort i present och till sin egna gran. De kostar 49 kr/st och innehåller 100 ml. Ge en tesked julgransnäring till din gran i vattnet en gång i veckan, så ska du se vilken skillnad det gör! Det som blir över i flaskan kan du ge till dina krukväxter. 

Julgransnäring med tång

Pepparkaksformar med havsmotiv

Finns det något mysigare att göra i juletid än att baka pepparkakor? Här hittar du ett gott recept på pepparkaksdeg men det går ju också finfint att köpa färdig! Vi är helt förälskade i våra pepparkaksformar med havsmotiv och har precis fått in även formar med ankare, segelbåt, fyr, pingvin och isbjörn! Vilken är din favorit? Pepparkaksformarna kostar 29 kr/st och du får 4 för 100 kr.

Pepparkaksformar med havsmotiv

Jultvålar från Smögen

En fin present i juletid, och underbar att ha hemma i badrummet, är en ekologisk och handgjord jultvål från Smögens tvålbrukTvålen "Julgåvan" innehåller sockertång, rökelse och myrra och tvålen "Julbadet" sockertång & pepparkaka.  Den milda sockertången är handplockad i Smögen och återfuktar huden. Eteriska, ekologiska oljor av myrra, rökelse, ingefära, kryddnejlika och kanel ger en underbar, mild juldoft.
 

Julbadet och Julgåvan - Jultvålar från Smögens tvålbruk hos Lilla havsbutiken

Julklappstips

Det bästa är när man lyckas komma igång med julklappsinköpen i god tid. För att hjälpa dig har vi samlat våra bästa julklappstips på en egen sida - kolla in våra julklappstips här! Vi vill också tipsa om våra superpopulära paket "En smak av hav" med tångsalt, sockertång, Ciona umami crème, musselpulver och havsknäcke!

En smak av hav hos Lilla havsbutiken

Träffa oss på julmarknad!

I år kommer vi att vara med på flera julmarknader och vi hoppas få träffa dig där!

Eskekärr säteri i Tostared 19-20 november

Först ut blir julmarknaden på Eskekärr säteri i Tostared 19-20 november Kl. 11.00-16.00. Utställare kommer att finnas på gården och i gamla ladugården, hantverkare, lokala matproducenter och granförsäljning. Tipspromenad, fiskdamm och ridning på shetlandsponnyer för de mindre barnen. Café Magasinet och Blomsterverkstan har också öppet under julmarknaden.

Julmarknad på Eskekärr

Jul i Åsa 26 november

Den 26 november kl. 11-14 finns vi på plats på hemmaplan, när Åsa firar jul! Här kan du göra din egna julblomma, prova på ponnyridning, lyssna på skön julmusik, fynda fina julklappar och goda saker till julbordet, köpa din julgran och ta med hem. Du kan också fika, umgås med nära och kära, träffa tomten och lämna din önskelista och mycket mer.

Julmarknad i Havets magasin 4 december

Den 4 december styr vi kosan upp mot Kungshamn i Bohuslän för att vara med på julmarknaden i Havets magasin kl. 11-15. Musselbaren står på bryggan och serverar blåmusslor från sin muurikka, musselsoppa samt säljer ostar mm. Lyckans Stenugnsbageri serverar fika med hembakt från sitt bageri, finns även möjlighet att köpa med sig godsaker hem. Dessutom finns en lång rad fantastiska utställare och man samlar in julklappar till Göteborgs Stadmission

Julmarknad i Havets magasin Kungshamn

Glad advent

Vi önskar dig en riktigt glad advent med många rofyllda, havsdoftande stunder!

Bästa hälsningar, Marie och Magnus

Lämna en kommentar