Leveranstid 2-4 vardagar - Frakt 59 kr - 30 dagars öppet köp

Boknyheter i Lilla havsbutiken

Nu närmar vi oss jul och redan om en vecka är det första advent! Det firar vi på Lilla havsbutiken med att tipsa om fina julklappar och inspirerande, havsdoftande läsning.

Nya böcker i butiken och exklusiva författarintervjuer

Vi brinner för att sprida kunskap och intresse för havet, vilket gör det naturligt för oss att nu öppna upp för ett omsorgsfullt utvalt utbud av böcker. Först på plats i vår butik var vår egna bok "Noriko på äventyr i tången" och Tångguiden, som båda är perfekta att ha med ut i fält! 

 
         
Den här veckan har vi fått in tre nya titlar i butiken. Under de kommande veckorna kommer vi att publicera våra egna intervjuer med författarna på bloggen och vår Facebooksida. Redan nu finns en intervju med tångdykerskan Linnea Sjögren!

Teckna och måla havets djur - för den kreativa

Först ut är konstnären och pedagogen Annika Rockströms underbara bok "Teckna och måla havets djur". I denna pärla lär du dig teckna valar och delfiner, sälar och sjöhästar, hajar och många andra havsdjur steg för steg. Spännande fakta om djuren presenteras tillsammans med tydliga illustrationer. Du får också lära dig hur du kan använda blyerts på olika sätt och hur du kommer igång med att måla akvarell. Fakta om havsmiljön och konstnärens bästa tips hjälper dig att skapa intressanta miljöer till dina havsdjur. Den perfekta julklappen till den som tycker om att skapa!
 

Plocka tång & strandväxter - för dig som är intresserad av natur, friluftsliv, mat och hälsa

 
Näst på tur är tångdykerskorna Linnea Sjögren och Karolina Martinsson med deras fantastiska bok "Plocka tång & strandväxter"! I denna gedigna guide får du lära dig allt om tång och strandväxter - hur du hittar, skördar och tillagar dem. Näringsinnehåll, smak, ekologi och massor av inspiration och underbara bilder gör att man blir sugen på att ge sig ut och skörda direkt! Boken är en perfekt present till den som är intresserad av mat, natur eller hälsa. Vi har fått chansen att intervjua Linnea Sjögren - här får du reda på vilken hennes favorittångart är och vilka tångrecept hon inte kan leva utan...
 

Det farliga djupet - för den äventyrlige

 
Känner du ibland att du önskar att du kunde få bestämma hur en bok ska fortsätta? Nu har du chansen. "Det farliga djupet" är ett interaktivt läsäventyr av marinbiologen Linus Hammar Perry och illustratören Josephine Lawrence. En berättelse med en början, men många slut! Den här boken slukades med hull och hår av barnen hemma hos oss och vi tror att den kommer att bli mångas absoluta favorit. En bättre julklapp för det äventyrliga och havsintresserade barnet finns inte!
 

Med önskan om en glad adventstid

Vi hoppas att du ska tycka om de här böckerna lika mycket som vi, och att de ska inspirera dig att lära dig mer om havet. Kanske de kan passa som julklapp till någon du tycker om? Vi vill också passa på att önska dig en riktigt fin första advent!

Lämna en kommentar