Chokladbollar med musselpulver
Chokladbollar med musselpulver
Ja, du läste rätt! Om du som jag älskar chokladbollar så bara måste du testa det här receptet på chokladbollar med musselpulver från Camilla på bohuslänska Musselfeed! Det är de godaste chokladbollar vi testat!
Chokladbollar med musselpulver - mums!
Musslor - supermat från havet
Musslor kallas ofta för supermat från havet eftersom de är väldigt nyttiga för oss människor. De är rika på bland annat protein, bra fetter som omega 3 och omega 6 samt näringsämnen som järn, kalcium, selen och zink.
Musselpulver - en fantastisk smakförstärkare
Musselpulver är en fantastisk smakförstärkare som ger mycket umami och ett enkelt sätt att få in mer musslor i kosten. Bara fantasin sätter gränser för vad det kan användas till! Musselpulver passar fantastiskt bra i bl a buljong, risotto, aioli, fisksoppa och moules.
Recept på chokladbollar med musselpulver
Ingredienser:
150 g smör
1,5 dl socker
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker/vaniljpulver
2 msk kaffe eller vatten
4 dl havregryn
1-3 msk musselpulver*
*I originalreceptet var det 3 msk musselpulver, men vi tycker att 1 msk blir perfekt!
Så här gör du:
1. Rosta musselpulvret några minuter i en stekpanna.
2. Mixa allt i en matberedare.
3. Forma små chokladbollar, minst 60 st.
4. Rulla bollarna i kokos eller kakao.
Njut!
Marie Lenngren från Lilla havsbutiken gav tummen upp för detta fantastiska recept på chokladbollar!