Chokladkola med dulse
Den bästa chokladkolan gör du med dulse
Den bästa chokladkolan som finns - ja, den har vi gjort idag! En chokladkola är ju i sig själv en ganska så fantastisk skapelse, med choklad, sälta och sötma... men det finns något som gör den ÄNNU bättre, och den stavas med fem bokstäver: DULSE.
Den trendiga rödalgen dulse
Ja, vi pratar så klart om den trendiga rödalgen dulse, även kallad söl, som figurerar både i Blossas ljuvliga årsglögg och diverse juliga recept.
Dulse med choklad
Dulsen är känd för att gifta sig fantastiskt gott med choklad, som i det ljuvliga receptet på kladdkaka med dulse på Köket skapat av stjärnkocken Frida Ronge.
Sälta och umami till pepparkakorna
Den har också deklarerats som julkrydda av matkonstnären Algblomman som bland annat tipsat om att kanta skurna pepparkakor med den salta, umamirika algen.
Finhackad dulse i chokladkola
Idag testade vi att ha i några gram torkad, finhackad dulse i ett chokladkolarecept från Nordic SeaFarm och resultatet blev magiskt!
Nu gäller det bara att gömma undan de eftertraktade bitarna så att de finns kvar på julafton...
Klicka på länken så hittar du receptet på chokladkola med dulse och många fler goda recept med tång!