Hemgjord granola med sockertång
Hemgjord granola med sockertång
Sockertången ger smak och näring
Vårt bästa recept på granola med sockertång
Ingredienser:
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 170°C.
- Hacka nötterna grovt.
- Blanda havregryn, kanel, kokos och nötter i en stor bunke.
- Ringla en blandning av äppeljuice, olja och honung ner i bunken och blanda väl.
- Fördela på en plåt med bakplåtspapper och pudra sockertångspulver jämnt över blandningen genom att lägga tångpulvret i en sil/tekula.
- Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter. Rör om vid två tillfällen.
- Ta ut plåten och låt svalna.
- Rör ner russin, linfrön och pumpakärnor.
- Förvara i en burk med tättslutande lock och njut med naturell youghurt.
Smaklig måltid!
Den allsidiga sockertången
Sockertång doftar hav, saltvatten, friskt, sand och lite mineral. När den är färsk har den en gyllene färg och när den torkas eller tillagas blir den grön.
Smaken är salt, mild och frisk med mycket umami och en lätt ton av skaldjur och gurka! Konsistensen är i torkad form knaprig och krispig och passar perfekt att strössla ovanpå en soppa, gryta, avokadosmörgås eller ugnsrostade grönsaker. Den är också jättegod att strössla i såser och mat, där den snabbt blir mjuk och höjer maträtten till nya kulinariska nivåer.
I bröd hjälper den degen att jäsa bättre och gör brödet godare, mer mättande och nyttigt. Med sin tydliga smak av umami, den femte grundsmaken, ger den både bakverk och maträtter en djupare, fylligare och rikare smak.
Sockertång i flingor och pulver
Vi tycker att sockertång i flingor passar bäst i matlagning och sockertång i flingor bäst i bröd och annan bakning, men det handlar mycket om tycke och smak.
Här kan du läsa mer och beställa sockertång i flingor och sockertång som pulver!
Smaklig måltid!