Leveranstid 1-3 vardagar - Frakt 59 kr - Öppet köp 30 dagar

Julklappstips med mat från havet

Nu är det tre veckor kvar till julafton och vi har samlat våra bästa favoriter bland mat från havet. Håll i er för här kör vi!

Ciona umami fond

Här är umamifonden från Marine taste som tagit mat-Sverige med storm. Den är fantastisk att använda som smakförstärkare och ger en djup, fyllig smak rik på umami och kokomi. Fonden har gjort succé i Sverige, fått 5 av 5 gafflar av Allt om mat och vunnit guld på SM i mathanverk 2021 inom kategorin Innovativt mathantverk. 

Ciona umami fond julklappstips

Havsknäcke med sockertång

Krispigt, salt och oemotståndligt gott - havsknäcket med sockertång från Nordic seafarm är vårt absoluta favoritknäckebröd! Detta lyxiga fröknäcke består av bohuslänsk sockertång, salt, majsmjöl, pumpakärnor, solroskärnor och linfrö. Det är perfekt och helt oemotståndligt gott som ett lyxigt snacks inför middagen eller som tillbehör till dessertostar.  

Havsknäcke hos Lilla havsbutiken

Musselpulver i Blåmussla keramikskål

Det här är en av de finaste julklappar man kan få. Ett paket bohuslänskt musselpulver från Musselfeed i en vacker keramikskål från Hönö keramikstudio.

Musselpulver är fantastiskt gott, miljösmart och hälsosamt. Med detta kan du snabbt ge din mat en fantastisk smak av hav samt en rund och fyllig karaktär samtidigt som du gör en insats både för miljön och hälsan.

Musselpulver i Blåmusslan keramikskål hos Lilla havsbutiken

Tångkullans tångsalt

Det här är en julklapp fylld med kärlek, omtanke och goda smaker från Tångkullan. Havssalt, rörhinna och blåstång från det bohuslänska havet möter gräslök och citronverbena från Dalarna i en fantastisk smaksymfoni. Tångkullans tångsalt är ett mathantverk gjort av handplockad tång från Bohuslän och örtblandning från Dalarna. Tångsaltet lyfter maträtter till helt nya höjder och passar till allt ifrån sallad, grillad kyckling, lax och kött till ugnsrostade grönsaker. 

Tångkullans tångsalt hos Lilla havsbutiken

Sockertång

En efterlängtad julklapp är den supergoda, söta och umamismakande sockertången i torkade flingor, hållbart odlad av Nordic seafarm i det bohuslänska Kosterhavet. Tång är klimatsmart, gott, nyttigt och dessutom motverkar det övergödning - inte undra på att det kallas "framtidens mat"!

Torkad sockertång är en flexibel råvara som du kan använda i det allra mesta. Den tillför nya smaker, näring och umami till såväl mustiga fiskgrytor som till bröd och chokladpraliner. Sockertången är perfekt som smaksättare i buljonger, soppor och såser eller att strössla över varma rätter. Varför inte ge bort den tillsammans med några hembakade kakor med tång i degen?

Sockertång hos Lilla havsbutiken

Spicy tångsalt

Här är julklappen som kommer att göra varje hemmakock själaglad. Spicy tångsalt från bohuslänska Scandsea ger en kryddig och rökig smak berikad med den femte grundsmaken, umami. Perfekt både till grillat, hamburgare, soppor, såser och på smörgåsen!

Spicy tångsalt består av havssalt, rökt paprika och chiliflakes tillsammans med vild fingertång, sockertång och sågtång hållbart skördad av dykare i Bohuslän. Den sålde slut så fort vi fick in den och efter att ha testat den förstår vi varför! 

Spicy seaweed salt hos Lilla havsbutiken

Våra paket "En smak av hav"

Om du vill köpa flera produkter vill vi tipsa om våra fina paket på temat "En smak av hav - stora och lilla umamipaketet.

Stora umamipaketet

Stora umamipaketet innehåller våra favoriter: havsknäcke, tångkryddor, tångsalt, musselpulver, sockertång och Ciona umamifond - alla från den svenska västkusten. Ett fantastiskt paket för den som har passion för hav, matlagning, miljö och hälsa. Om du köper produkterna separat kostar de totalt 694 kr, men om du köper hela Stora umamipaketet betalar du bara 620 kr!

 

Stora umamipaketet En smak av hav

Lilla umamipaketet 

Lilla umamipaketet är ett perfekt startkit för att laga mat med smak av hav. Det kostar 249 kr (ord. pris 277 kr) och innehåller bohuslänsk sockertång, havsknäcke och tångsalt.

Lilla umamipaketet En smak av hav

Lycka till med julklappsinköpen!

Lämna en kommentar