Leveranstid 2-4 vardagar - Frakt 59 kr - 30 dagars öppet köp

Musselpulver till middagen

Musselpulver - wow, vilken skillnad!

Musselpulver hos Lilla havsbutiken 

Idag testade vi att tillsätta lite musselpulver till vår klassiska fisksoppa - och VILKEN SKILLNAD! Vi visste att musselpulvret kunde göra under med såväl fisk- som grönsaksrätter, men det här resultatet hade vi ändå inte vågat hoppas på. 

Vår fisksoppa - som hela familjen tycker om

Vår favoritfisksoppa brukar vi tillaga i en stor gjutjärnsgryta. Vi fräser purjolök och vitlök, och tillsätter sedan passerad tomat och vatten. Stoppar i umamibuljong och franska örter. Hackar potatis och stoppar i, låter koka en stund tills potatisen börjar mjukna. Då är det dags att lägga i fryst majs och laxtärningar och låta puttra en liten stund på spisen. Sist av allt tillsätter vi skalade räkor, tångkryddor och musselpulver och låter sjuda med en stund. Voilá, middagen är klar! Till soppan brukar jag servera nybakt bröd eller baguette och havsknäcke. Fisk är inte superpopulärt hos barnen men den här soppan älskar de!

Musselpulvret gjorde succé

Idag gjorde musselpulvret premiär i fisksoppan och jag var lite nervös inför barnens reaktion. Nymodigheter tas inte alltid emot med förtjusning. Men wow, vilken succé! Barnen slukade sina portioner snabbare än någonsin och ville ha mer. Musselpulvret förstärker smakerna, gör soppan fyllig och rund. Musselpulvret är helt klart i vårt familjerecept för att stanna!

Musselpulver hos Lilla havsbutiken

100 % bohuslänsk blåmussla - inget annat

Musselpulver av 100% bohuslänsk blåmussla är en fantastisk smakförstärkare med naturlig sälta och mycket umami. Det är en riktig näringsbomb, fullproppat med protein, bra fetter och viktiga mineraler. Det är enkelt att använda i matlagningen, helt naturligt, miljösmart och minskar matsvinnet.

Middag med musselpulver hos Lilla havsbutiken

Bara fantasin sätter gränserna

En förpackning musselpulver innehåller 60 gram, vilket motsvarar runt 100 musslor. Det passar till nästan all matlagning som smakförstärkare, för umami och musselsmak. Varför inte göra en supergod västkustsoppa med detta recept från Musselfeed?

Västkustsoppa med musselpulver hos Lilla havsbutiken

Västkustsoppa med musselpulver hos Lilla havsbutiken

Läs mer och beställ musselpulver här!

 

 

Lämna en kommentar