Sockertång - havets guld
Sockertång - havets guld
Du kanske har hört talas om att hummern kallas för "havets svarta guld"? Då vill vi lyfta fram det som vi brukar kalla havets guld - nämligen sockertången! Sälta, sötma, umami och en djup smak av hav - sockertången har allt!
Sockertång från Ten island seafarm odlad i Göteborgs skärgård
Flexibel råvara till grytor, bröd och choklad
Torkad sockertång från Kaira Nordic i Halland
Miljösmart, gott och nyttigt
Sockertångens doft, smak och konsistens
Sockertång doftar hav, saltvatten, friskt, sand och lite mineral. Smaken är salt, mild och frisk med mycket umami och en lätt ton av skaldjur och gurka! Konsistensen är i torkad form knaprig och krispig och passar perfekt att strössla ovanpå en soppa, gryta, avokadosmörgås eller ugnsrostade grönsaker. Den är också jättegod att strössla i såser och mat, där den snabbt blir mjuk och höjer maträtten till nya kulinariska nivåer. Med sin tydliga smak av umami, den femte grundsmaken, ger den maträtten en djupare, fylligare och rikare smak.
Goda recept med sockertång
Du hittar supergoda recept med sockertång hos Catxalot och Göteborgs universitet samt i den fina boken "Plocka tång & strandväxter" av Linnea Sjögren & Karolina Martinsson.
Den fina receptboken "Plocka tång & strandväxter"
Fotona på färsk sockertång i detta inlägg kommer från tångbonden Cassandra Köbbel på Ten island seafarm 🧡
Beställ sockertång och boken om tång i Lilla havsbutiken
Beställ via vår hemsida så får du det hem till brevlådan. Lycka till med utforskandet av tången!