Leveranstid 1-3 vardagar - Frakt 59 kr - Öppet köp 30 dagar

Tvålar som ger strandstädning

Tvålar från Smögen som gör skillnad

Att vi älskar de ekologiska, handgjorda tvålarna från Smögens tvålbruk är ingen hemlighet. Var och en av dem innehåller sockertång som handplockas från havsviken vid Smögen och underbara dofter som granskott, lavendel, ringblomma och kaprifol! Parfymen är svag och består enbart av ekologiska essentiella oljor, och lokala råvaror används i största möjliga utsträckning.

Tvål från Smögens tvålbruk

5 kronor för varje tvål till strandstädning

Inte bara tillverkningen av tvålarna genomsyras av hållbarhet - för varje såld tvål skänker Smögens Tvålbruk dessutom 5 kronor till strandstädning i Bohuslän. Pengar som går oavkortat till Pelagiska, en organisation som städar upp plasten från öarna i Bohusläns skärgård.

Varför behövs strandstädning?

Enligt Västkuststiftelsen driver flera hundra ton skräp iland längs den svenska västkusten varje år. Medan skräpet förr bestod av naturmaterial som snabbt bröts ned består det numera till 90 % av plast, och i övrigt av glas och metall. Detta nutida strandskräp är otroligt svårt att bryta ner och kan ligga kvar i hundratals år. Plast är inte biologiskt nedbrytbart utan faller i naturen bara isär i mindre bitar som blir kvar i evighet.

Det finns stora faror med plast för marina djur. Världsnaturfonden nämner alltifrån plastbitar i magen till livshotande snaror runt halsen och farliga kemikalier. Det kan leda till skador både inuti och utanpå kroppen samt sämre immunförsvar, födointag och reproduktionsförmåga hos marina djur. Därför är det otroligt viktigt att vi både försöker minska utsläppen av plast och plocka upp det skräp som driver upp på stränderna.

Strandstädning av Bohuskusten  

44 290 kr till strandstädning under år 2022

Under 2022 fick Smögens tvålbruk ihop hela 44 290 kr till strandstädningen! Pengar som gått oavkortat till Pelagiska och deras strandstädning längs Bohuskusten. Heja Carl-Johan och Maria vid Smögens tvålbruk för ert fantastiska initiativ! 

Läs mer i vår intervju av Carl-Johan och Maria vid Smögens tvålbruk!

Carl-Johan och Maria vid Smögens tvålbruk

5 kr för varje beställning hos oss går till Naturskyddsföreningen

Inspirerade av detta initiativ införde vi redan vid starten av Lilla havsbutiken att 5 kronor för varje beställning hos oss ska skänkas till Naturskyddsföreningens arbete för havet

Svan

Tack till dig

Ett stort tack till dig som köper våra fina tvålar från Smögens tvålbruk och stödjer dessa viktiga verksamheter! Tillsammans gör vi skillnad ❤

Tång och vildros från Smögens tvålbruk 

Här kan du beställa din egna tvål från Smögens tvålbruk 

Lämna en kommentar