Brownie med dulse
Fantastiskt god brownie med rödalgen dulse som bidrar med umami, sälta och djup.
Ingredienser
- 200 g smör
- 4 ägg
- 3,5 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 1,5 dl kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk salt
- 10 g torkad dulse
Instruktioner
- Bryn smöret.
- Blanda under tiden ihop alla ingredienser utom dulse, vispa inte.
- Häll över det brynta smöret i vattenbad så det svalnar snabbare.
- Hetta upp lite mer smör i pannan och fräs dulse snabbt, så att den blir lite frasig.
- Värm ugnen till 175-200 grader.
- Blanda i den brynta smöret samt dulsen i resten av smeten.
- Häll över i en form med bakplåtspapper i botten.
- Strö lite flingsalt överst.
- Låt gå i ca 20 minuter, men håll koll så kakan inte blir torr. Den är klar när den fortfarande är dallrig!