Leverans 1-3 vardagar - Frakt 59:-

Dulseglass

Det här underbara receptet på dulseglass kommer från tångdykerskorna Linnéa Sjögren och och Karolina Martinson, som skrivit boken "Plocka tång & strandväxter". I den finns också ursprunget till det här receptet. Linnéa berättar: "I Tångbutiken back in the days, sålde vi en tångglass med dulse. Vi döpte den lite vitsigt till Dulse de leche. Karolina Martinson gjorde receptet till den. Här är ett nytt förenklat recept från oss som är vansinnigt gott!". Läs mer om Linnéas matlagningskurser med tång på catxalot.se/kurser!

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 5 dl socker
  • 2 rejäla nävar torkad dulse
  • 1 burk dulce de leche
  • 5 dl vispgrädde
  • en nypa havssalt
  • till servering: frysta hallon och kaksmulor

Instruktioner

  1. Koka 5 dl vatten, 5 dl socker och 2 rejäla nävar torkad dulse i en kastrull i ca 1 timma.
  2. Låt kallna.
  3. Sila bort sirapen och använd den till något annat. I glassen ska du använda gojset som blir kvar.
  4. Glass: Vispa 1 burk dulce de leche med 5 dl vispgrädde, 1 rågad msk dulsegojs och en nypa havssalt.
  5. Frys in.
  6. Gott att servera med frysta hallon och kaksmulor.

Produkter för detta recept

Dulse
Söl
Plocka tång och strandväxter

Författare: Linnéa Sjögren, Catxalot

Taggar: Dulse,Tång