Leverans 1-3 vardagar - Frakt 59:-

Kantarellpizza med musselolja

Den här underbara kantarellpizzan blir fulländad med en delikat dill & musselolja, som klickas ut på den nygräddade pizzan. Njutning i varje tugga!

Ingredienser

  • En pizzabotten (en färdig variant går fint!)
  • 0,75 dl créme fraîche
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 1/2 röd lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 150 g kantareller
  • Dill & musselolja
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk musselpulver
  • 1/2 citron, saft & zest
  • 1 knippe dill

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Stek kantarellerna i lite olja på medelvärme tills allt vatten är borta. Tillsätt en klick smör och stek svampen gyllene & krispig.
  3. Stryk ut créme fraîchen på pizzabotten.
  4. Strössla över den rivna osten.
  5. Skiva rödlök och vitlök tunt och sprid ut på pizzan.
  6. Fördela de stekta kantarellerna på pizzan.
  7. Sätt in i ugnen i ca 6- 8 min. tills pizzan fått fin färg och osten smält.
  8. Under tiden rör du ihop dill & musseloljan. Olivolja och musselpulvret rörs ihop.
  9. Citronsaft & zest blandad i ihop med den fint hackade dillen.
  10. Ta ut pizzan och klicka ut dill & musseloljan på den.
  11. Njut!

Produkter för detta recept

Musselpulver

Författare: Musselfeed

Taggar: Musselpulver