Kantarellpizza med musselolja
Den här underbara kantarellpizzan blir fulländad med en delikat dill & musselolja, som klickas ut på den nygräddade pizzan. Njutning i varje tugga!
Ingredienser
- En pizzabotten (en färdig variant går fint!)
- 0,75 dl créme fraîche
- 2 dl riven lagrad ost
- 1/2 röd lök
- 1 klyfta vitlök
- 150 g kantareller
- Dill & musselolja
- 3 msk olivolja
- 1 tsk musselpulver
- 1/2 citron, saft & zest
- 1 knippe dill
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Stek kantarellerna i lite olja på medelvärme tills allt vatten är borta. Tillsätt en klick smör och stek svampen gyllene & krispig.
- Stryk ut créme fraîchen på pizzabotten.
- Strössla över den rivna osten.
- Skiva rödlök och vitlök tunt och sprid ut på pizzan.
- Fördela de stekta kantarellerna på pizzan.
- Sätt in i ugnen i ca 6- 8 min. tills pizzan fått fin färg och osten smält.
- Under tiden rör du ihop dill & musseloljan. Olivolja och musselpulvret rörs ihop.
- Citronsaft & zest blandad i ihop med den fint hackade dillen.
- Ta ut pizzan och klicka ut dill & musseloljan på den.
- Njut!