Pasta Vongole
Pasta Vongole är en skaldjurspasta från det klassiska italienska köket. En pasta med spaghetti, vitt vin, musslor, vitlök och chili. Musselpulvret ger maträtten extra djup och smak.
Ingredienser
- 4-5 msk extra jungfruolivolja
- 400 g spaghetti
- 1 kg hjärtmusslor eller blåmusslor
- 1/2 röd chili hackad
- 4 vitlöksklyftor hackade
- 1 dl bladpersilja hackad
- 250 g körsbärstomater
- 1,5 dl matlagningsvin vitt
- 1/2 skal från citron
- salt och peppar
- musselpulver
Instruktioner
- Koka pastan 1 min kortare än anvisningen på paketet.
- Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs chili, vitlök och hälften av persiljan.
- Lägg i tomaterna och fräs ytterligare 4-5 min. Lägg sedan i musslorna och rör om.
- Slå på vin och tillsätt 1-2 tsk musselpulver i fonden och lägg på locket och låt det koka i ca 2 min eller tills alla musslorna öppnat sig.
- Vänd ner nykokt pasta i musselkastrullen och låt dra i minst 2 min på svag värme under omrörning.
- Riv över citron, smaka av med salt och peppar och strö över resten av persiljan.