Leverans 1-3 vardagar - Frakt 59:-

Tångchips med havssmak

De här krispiga tångchipsen har en fantastisk smak av hav och påminner om räkchipsen man äter på asiatiska restauranger. I detta recept används råvaror som är närproducerade och hållbara. För den goda havssmaken står ekologiskt odlad havssallat och blåmusslor - allt från Bohuslän. Detta recept kommer från inspirerande Karolina Martinson, som är både tångdykerska, hållbarhetsinspiratör och ambassadör för hållbar blå mat. Hon har en alldeles särskild känsla för både natur, kultur, hälsa och smak. Hon har varit med och skrivit kokboken "Plocka tång & strandväxter" och erbjuder föreläsningar, strandexkursioner och matlagningskurser.

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 1 dl potatismjöl
  • 1-2 msk torkade flingor av havssallat
  • 1 tsk musselpulver

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100 grader varmluft.
  2. Blanda alla ingredienserna i en kastrull.
  3. Koka sakta upp på medeltemperatur under ständig omrörning. Det är viktigt att röra hela tiden så det ej blir klumpar.
  4. När det är som ett tapetklister i konsistensen lyfter du det från plattan.
  5. Bred ut smeten jämnt på ett bakplåtspapper eller två med hjälp av en stekspade.
  6. Låt torka helt i ugnen med ugnsluckan något på glänt (lägg en grytlapp i ugnsöppningen så att den fuktiga luften ventileras ut).
  7. Det torkade flaket kan sparas torrt och mörkt tills du vill använda det.
  8. Innan servering: Värm upp frityrolja i en kastrull. Det behöver blir rejält varmt.
  9. Prova med en liten bit av chipsflaket och lägg ner i oljan. När chipset omedelbart puffar upp är oljan tillräckligt varm.
  10. Fritera, lägg på ett hushållspapper, salta, servera och njut!

Produkter för detta recept

Havssallat från Kosterhavet
Musselpulver
Plocka tång och strandväxter

Författare: Karolina Martinson, Algblomman

Taggar: Havssallat,Tång,Musselpulver