Tångkladdkaka
Det här är vår absoluta favoritkladdkaka från tångdykerskan Linnéa Sjögren! Här möts umamin, sältan och havssmaken i dulsen med de ljuva tonerna i den mörka chokladen. Läs om Linnéas matlagningskurser med tång på catxalot.se/kurser!
Ingredienser
- 250 g mörk choklad
- 250 g smör
- 6 ägg
- 2 3/4 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl (60 g)
- 8 g torkad dulse (en liten näve torkad)
- en nypa salt (flingsalt eller himalayasalt)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en rund form, 26 cm i diameter.
- Finhacka chokladen.
- Blötlägg dulsen mycket snabbt i kallt vatten. Krama ur den och hacka den fint.
- Smält smöret och blanda med chokladen tills den smält.
- Rör ner dulsen och saltet i den smälta chokladen och rör om.
- Vispa ägg och socker poröst och blanda det med chokladsmöret.
- Rör ner mjölet, gärna siktat. Häll smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 min tills smeten precis börjat stelna. Den ska inte vara genomgräddad!
- Låt kallna och stelna, gärna över natten. Servera med vispad grädde.