Leverans 1-3 vardagar - Frakt 59:-

4 pers
1 h

Fisk friterad i rörhinna

Friterad fisk i den gröna rörhinnan är en riktig delikatess och favorit hos oss i tångbranschen. Det finns många varianter men här kommer vår! När rörhinnan friteras får den en ljuvlig smak av tryffel!

Ingredienser

  • 600 g torsk
  • ca 10-20 g rörhinna
  • ca 1 dl Maizena
  • Frityrolja (neutral olja som solros eller raps)
  • Tångsalt efter smak

Instruktioner

  1. Blöt upp rörhinnan en aning i saltat vatten och låt torka mellan kökshanddukar.
  2. Vänd rörhinnan i Maizena på en tallrik. Skaka bort överskottet av Maizena.
  3. Skär upp fisken i bitar på några cm.
  4. Linda rörhinnan runt fiskbitarna.
  5. Fritera på ca 160 grader tills fiskbitarna är gyllene på ytan och färdiga inuti, ca 3 min.
  6. Smaka av med ett gott tångsalt.

Produkter för detta recept

Rörhinna från Bohuslän
Rörhinna
Femte smakens salt
Tångkullans tångsalt

Författare: Marie Lenngren

Taggar: Tång